logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Electra Woman en Dyna Girl redden de wereld zonder krachten


electra woman en dyna girl In een wereld net als de onze zijn superhelden aan de orde van de dag. Er zijn genoeg mensen met speciale krachten die ze maar wat gebruiken voor het bestrijden van het kwaad. Er zijn echter ook normale mensen die zich verkleden als superheld, om met allerlei rare zelfgebouwde wapens de straten veilig te maken. Het mag, dus waarom niet? Electra Woman en Dyna Girl zijn twee van die mensen.

Twee vrouwen, een team

Electra Woman en Dyna Girl begint als een soort sitcom: twee vrouwen van middelbare leeftijd wonen bij elkaar in een klein flatje in Ohio. Een vervelend buurmeisje stormt binnen en wordt met allerlei hatelijke opmerkingen weer de deur gewezen. Bij hun eerste superheldenactie in de film wordt een arm uitgerukt, een actie die op YouTube verschijnt. En dat hadden ze eerder moeten doen! Ze worden namelijk benaderd door de grootste club van superhelden, de CMM, dat geleid wordt door een machtsbeluste en hyperactieve man. De twee besluiten in te gaan op een ontmoeting met deze man. Ze hoeven niets te veranderen, maar wat extra aandacht en geld is natuurlijk altijd meegenomen!

CMM

Hij belooft ze gouden bergen. Ze hoeven bijna niets te veranderen. Zegt hij, want puntje bij paaltje mogen ze nog van geluk spreken dat ze hun namen nog mogen houden. Voor de rest hebben ze nieuwe en coolere pakken, gave gadgets en een heel stoere auto (eventjes). En komen ze van de ene talkshow in de andere. Sterker nog: ze komen nauwelijks meer toe aan hun werk, het bestrijden van misdaad! En al die roem stijgt Electra Woman wel een beetje naar het hoofd. Zelfs zo erg dat het tweetal uit elkaar valt.

Superschurk

Daar komt echter verandering in als er een échte superschurk ten tonele verschijnt. Want schurken met superkrachten, die zijn er niet zo veel. Een gat in de markt dus! Helaas zijn de huidige superhelden dankzij de aanpak van CMM wel een beetje ijdeltuiten geworden. Niemand durft het op te nemen tegen de Keizerin van het Kwaad. En dus is het aan Electra Woman en Dyna Girl om de handschoenen aan te trekken en hun ego’s aan de kant zetten om het kwaad te bestrijden. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig als het lijkt.

Eenvoudig

Electra Woman en Dyna Girl begint als een sitcom, en stijgt daar qua niveau ook niet heel ver boven uit. Het is een rechtlijnige film die bijzonder voorspelbaar is. De grappen zijn veelal scherp en snedig, soms een tikje grof. De knipogen naar de superhelden zijn natuurlijk leuk en origineel. Verrassend is ook de aandacht die sidekicks krijgen in de film – of in ieder geval middels de klaagzang van Sidewing, een hulpje van een van de andere superhelden. Electra Woman en Dyna Girl, Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 78 minuten, Actie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.