logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Elder Scrolls Online: Elsweyr


Draken zijn terug in Elder Scrolls online: Elsweyr! Maar dat is niet alles: ook de ondoden zorgen voor heel wat onrust in het land van de Khajiit. Naast deze ellende krijgen ze ook te maken met een machtsbeluste koningin, een burgeroorlog, de slachtvelden van een wrede krijger… maar hoewel deze uitbreiding een plezierige aanvullig is voor spelers die het spel vijf jaar geleden kochten, is het ook geschikt voor beginners in deze indrukwekkend grote open wereld. Zij kunnen gebruik maken van een praktische en prettig korte tutorial, waarin je alle kneepjes van het spel uitgelegd krijgt, zoals lockpicking, plunderen en vechten.

Groeien

Het moeilijke aan dit spel is geduld uitoefenen. De draak moet verslagen worden, dat is duidelijk. Die veroorzaakt veel te veel ellende in de wereld. Maar daar ben jij als beginnend vechtersbaas nog helemaal niet krachtig genoeg voor. Jouw reis begint pas! Daarbij kun je kiezen uit negen verschillende typen karakter, van orcs tot donkere elfen, van magiërs en zwaardkunstenaars tot een nieuwe klasse in het spel: de necromancer. Een coole optie, die je op den duur (na veel levels opwaarderen) laat vechten met een ontploffend skelet en de mogelijkheid om de levensenergie uit je tegenstanders te trekken. En de weg daar naar toe zit vol keuzes die je moet maken. Welke wapens draag je, op welke punten laat je jouw karakter opwaarderen? Naarmate je jouw vaardigheden gebruikt, zullen ze vanzelf sterker worden. Eerlijk gezegd vond ik de magiër wel wat prettiger dan de Necromancer. De kracht van de laatstgenoemde is niet al te intens en diens vaardigheden zijn wat minder zichtbaar.

Bossfight

Voor het grootste deel van het spel neem je het echter op tegen aanzienlijk zwakkere tegenstanders, die je makkelijk (nou ja) in je eentje kunt verslaan. Hoewel… soms komen ze ook met een paar achter je aan, dan moet je wel even slim schakelen! De draken zou je dus echt kunnen zien als bossfight, aan het einde van een heel intens en groot level. Tot die tijd is het vooral veel zoeken, grondstoffen en hulpmiddelen vergaren, handelen en problemen oplossen voor inwoners van het land. Daarbij hoort niet zo veel puzzelwerk, maar wel veel reizen. Klim dus snel op je mount en ga ten strijde!

Ga direct naar Elder Scrolls Online: Elsweyr op BOL.com.


Recensie over Elder Scrolls Online: Elsweyr

De enorme open wereld van de Elder Scrolls opent je deuren om kennis te laten maken met de Khajiit in hun bijzonder mooie en gevaarlijke omgeving. Los queestes op, praat met iedereen die je tegenkomt en verbeter jezelf door de strijd aan te gaan met iedereen in je omgeving. De mate van vrijheid (zowel in het kiezen van je personage als in het spelen zelf) is overweldigend. Het verhaal is goed uitgewerkt, de personages die je tegenkomt hebben ieder hun eigen persoonlijkheid. Wat is er om niet van te houden?

Score: 8


Info

Elder Scrolls Online: Elsweyr, Bethestda
PC, rpg.
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.