Gadget review: Ekster laptop sleeve met handige functies


ekster laptop sleeve

Slank, gestroomlijnd en soepel: deze laptophoes biedt ruimte voor je laptop (maximaal 13 inch) en schuift dankzij het soepele materiaal makkelijk in je rugzak of aktetas. Het slimme beschermende materiaal is bijzonder dun, zodat de bescherming niet veel ruimte inneemt. Bovendien bevat deze Ekster laptop sleeve heel slimme oplossingen, waar je bij van zult worden!

Stoere styling

De Ekster laptopsleeve is echt een stoere bescherming. De zwarte sleeve is afgewerkt met een chique leren klep, die je dichtdoet met een magneetsluiting. Die lederen klep kun je in verschillende kleuren krijgen, zodat hij precies past bij jouw stijl. Bovendien is leer een levend materiaal: het zal zich ontwikkelen naarmate je hem gebruikt. Natuurlijk zijn die eerste krasjes en slijtageplekken niet mooi, maar naarmate je de sleeve meer gebruikt, zal hij er een stuk ontwikkelder uitzien. Dan wordt hij alleen maar mooier! Aan de binnenkant vind je een zachte microfiber bescherming, zodat je laptop of tablet goed beschermd is. Hij zal voor je smart device aanvoelen als een warm dekentje. Letterlijk!

Extra features

ekster laptop sleeve

Wat kun je bedenken aan een laptopsleeve, dat hij nog slimmer en praktischer wordt, hoor ik je denken? Tja, dat is een goede vraag. Gelukkig zijn er mensen die zich daar actief mee bezighouden. Zo beschikt de Ekster laptop sleeve over subtiele inkepingen aan de bovenzijde, zodat jij je laptop kunt opladen terwijl hij in de hoes zit. Ook sommige tablets laten zich aan de bovenhoek opladen, zodat je deze functie kunt gebruiken. Maar dat is nog niet alles: aan de voorkant van de hoes vind je twee smalle vakken voor wat papierwerk, waarvan het linkervak twee sleuven heeft voor bijvoorbeeld visitekaartjes of een pasje. De achterkant is voorzien van een stevige, solide elastiek, waar je verschillende accessoires in kunt bevestigen. Denk aan een oplader, een muis, een pen… dat soort kleinigheden. De achterkant van de hoes zelf is voorzien van een antislipfunctie, zodat alles netjes op zijn plek blijft zitten. Bovendien vind je daar een groot insteekvak voor documenten of papieren.


Recensie over Ekster laptop sleeve

Eerlijk gezegd sta ik een beetje dubben in deze sleeve. Hij past perfect om smallere laptops of tablets (ikzelf gebruik hem om een 12,9-inch iPad Pro), waarbij de sleeve de nodige bescherming biedt. De 2018-versie van dit model kan trouwens niet in de sleeve opgeladen worden, aangezien de USB-C aansluiting in het midden van het tablet zit. Jammer! De binnenkant voelt heerlijk zacht, het scherm van mijn iPad komt er telkens als nieuw uit, netjes opgepoetst door de microvezel binnenkant. Een mooie bonus! De elastiek werkt geweldig. Mijn Pencil heb ik nu altijd binnen handbereik, waardoor ik hem meer gebruik dan ooit. Wat ik wel vreemd vind, is dat de elastiek voor de accessoires aan de achterzijde van de sleeve zit. Met een oplader, muis en andere accessoires staat hij namelijk behoorlijk bol, waardoor je hem niet meer plat op tafel kunt leggen. Echt chique ziet het er dan niet meer uit. Houd je hem echter in je tas, dan heb je meteen een heel praktisch organisersysteem. Hij is echter te mooi om in een tas te laten zitten…

Score: 7


Informatie

Ekster laptop sleeve, Ekster
Meer weten?
Prijs: 109 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.