logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het eiland, Adrian McKinty

Adrian McKinty neemt je mee naar een onheilspellende plek: Dutch Island, een eiland voor de kust van Australië. Het is een vrijplaats voor de inwonenden, ingesloten door water waar haaien op de loer liggen. Niet echt een fijne plek, toch? Nou ja – dat ligt er maar net aan hoe je er naar kijkt. Voor Tom Baxter, zijn vrouw Heather en zijn kinderen Olivia (14) en Owen (12) lijkt het eiland de perfecte plek om wilde koala’s te zien en het echte Australië te ervaren. Samen met een Duits stel van in de 60 hebben ze Jacko en Matt veel geld betaald om deze bijzondere uitstap te maken.

Keuzes maken

Dan gebeurt er iets vervelends. Tom rijdt met zijn auto over het eiland en rijdt daarbij een slechthorende vrouw aan, die ter plekke overlijd. Wat doe je dan, in de middle of nowhere… meld je dat, of laat je de vrouw achter? Tom twijfelt, maar voor Heather is het duidelijk. Zij verbergt het lichaam en rijdt terug naar de veerboot. Zou dat genoeg zijn? Nee, dat is het zeker niet. De inwoners van het eiland hebben het lichaam opgemerkt en laten de veerboot weten dat die niet van het eiland mag vertrekken. Ma O’Neill, zo’n beetje het stamhoofd van de eilandbewoners, houdt er haar eigen regels en normen op na. Zij zal dit varkentje wel eens wassen!

Duistere dilemma’s

Vanaf dat moment sluimeren de gevaren boven ieders hoofd. De familie Baxter kan natuurlijk niet zomaar van de aardbodem verdwijnen. Bovendien is er het Duitse echtpaar, dat te veel heeft gezien. Tom en Ma O’Neill gaan rond de onderhandeltafel zitten. Dat lijkt goed te gaan, tot de echtgenoot van de dode vrouw om de hoek komt kijken en Tom in zijn zij steekt. Vanaf dat moment staan de gemoederen weer op scherp en weet de familie Baxter maar één ding te doen. Ontsnappen! Maar wat doe je dan, als je in de middle of nowhere bent, omringd door water? Heather doet hier een duit in het zakje. De verse echtgenote van Tom blijkt namelijk een schat aan kennis en ervaring in huis te hebben als het aankomt op overleven!


Ga direct naar Het Eiland op BOL.com.

Recensie over Het Eiland

In Het Eiland worden geschiedenis en oude mythologie van de verschillende volken (de Keltische raaf komt naar voren, maar ook de Australische Bunyip… en nog veel meer), waardoor het grove verhaal soms een best chaotisch overkomt. De kracht van het boek zit hem vooral in de manier waarop Heather en de kinderen zich ontwikkelen als personages. Dit staat in schril contrast met de harde aard van de O’Neills, die stereotype en bijna karikaturaal overkomen. Het boek zit vol actie en leest als een trein, met een bijzondere basis als ondergrond voor deze brute vertelling.

Score: 7


Informatie

Titel: Het Eiland
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022589564
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.