Filterkoffie heeft iets nostalgisch. Al pruttelend staat de koffie op tafel, terwijl het heerlijke aroma zich verspreidt door het huis of op kantoor. De bereiding van zelfgemaakte koffie kost net even iets meer tijd, maar de smaak is authentiek. En dankzij de ontwikkeling en verfijning van de filters komt de koffie nu nog beter tot haar recht en drink je een vers kopje in z’n puurste vorm.
Bedacht door een slimme vrouw: Melitta
Het begon met de eerste koffiefilter, een conservenblikje met een strook vloeipapier. Tijdens een koffiekransje kwam Melitta Bentz op het idee om koffie te filtreren. Uiteindelijk liet ze in 1908 haar uitvinding als gedeponeerd model nr. 347895 registreren: een “koffiefilter met een naar onderen toelopende, gewelfde bodem, een afvoeropening en een los ingelegde zeef”. Inmiddels biedt Melitta® meer dan 100 jaar topkwaliteit voor overheerlijk koffiegenot! www.melitta.nl
WITTE CHOCOLADE KOFFIE
Porties: 2
Ingrediënten:
• 50 g witte chocolade
• 200 ml vers gezette koffie
• 200 ml melk, warm
• Witte chocolade schaafsel ter decoratie
Bereiding: Smelt de witte chocolade au bain marie, roer de koffie erdoor en giet dit chocolade-koffie mengsel in een mooi glas.
Schuim de melk op met de Melitta® Cremio, schenk deze ook in het glas en roer goed door. Versier met chocolade schaafsel.
Wat zijn jouw ervaringen?