logo-liggend-wit-donkerblauw

Je eigen muziek op Spotify zetten? Believe en TuneCore lanceren in Nederland


Believe en dochterplatform TuneCore, onafhankelijke wereldleider in digitale muziekdistributie, kondigen aan hun activiteiten uit te breiden naar de Benelux. Bij gebruik van TuneCore behoudt de artiest zelf 100% van de rechten en inkomsten uit zijn of haar muziek. De aanvullende diensten van Believe zijn er om ondersteuning te bieden in alle stadia van de muzikale carrière. Samen bieden de bedrijven muziekartiesten internationale toegang tot de muziekmarkt. Met lokale activiteiten in 14 landen en op 4 continenten is TuneCore het grootste globale DIY muziekplatform voor independent artiesten en labels. De uitbreiding in de Benelux is een nieuwe stap in de voortdurende wereldwijde expansie.

tunecore logo

Eenvoudig toegang tot de muziekmarkt

Believe, sinds 2005 pionier in de digitale muziekwereld, biedt een totaaloplossing voor onafhankelijke labels en artiesten in alle stadia van hun ontwikkeling en zet haar digitale expertise in om de muziekmarkt toegankelijker te maken via innovatieve technologie. Met Tunecore biedt Believe een wereldwijd DIY platform waarmee artiesten zelf hun muziek op meer dan 150 streamingplatformen kunnen zetten, waaronder Spotify, Apple Music, TikTok en Deezer. Artiesten behouden hierbij de volledige controle over hun muzikale carrière, ontvangen 100% van alle inkomsten en blijven zelf eigenaar van hun muziek. Daarnaast heeft TuneCore een educatief loyaliteitsprogramma ontwikkeld met masterclasses en biedt het de nodige tools voor een succesvolle release in eigen beheer en om wereldwijd royalties te innen.

Internationale prioriteit voor lokale acts

Via een distributiedeal kunnen TuneCore artiesten bij Believe gebruik maken van aanvullende diensten. Believe kan van lokale acts een internationale prioriteit maken door hun liedjes en video’s wereldwijd aan te bieden bij playlist curatoren van verschillende streamingdiensten en werkt intensief samen met digitale platformen om nieuwe promotie- en marketingtools aan te bieden. Zo kunnen artiesten hun digitaal bereik vergroten en aldus meer streams, views, interacties en inkomsten genereren.

tunecore app

Meer inkomsten voor onafhankelijke artiesten en labels

Believe heeft net € 300 miljoen opgehaald via een beursgang in Parijs om haar internationale groeistrategie te ondersteunen. Believe is momenteel actief in 50 landen en is samen met TuneCore verantwoordelijk voor een groot deel van de internationale digitale distributie van muziek. Als voorkeurspartner bij zowel Spotify als Apple Music en als nummer 1 independent music partner bij YouTube kan het bedrijf rechtstreeks en zonder tussenpersoon voordelige tarieven onderhandelen met de streamingplatformen wat resulteert in hogere uitbetalingen voor haar artiesten en labels. TuneCore onderscheidt zich hiermee van andere DIY platformen. Meer dan 1 miljoen TuneCore-artiesten hebben gezamenlijk al meer dan $2 miljard verdiend. Zo speelde het platform voor de Nederlandse artiest Davina Michelle aan de start van haar carrière een belangrijke rol in het in eigen beheer uitbrengen van haar cover songs en een fanbase uit te bouwen. Ook Sevdaliza werkt met TuneCore en internationale artiesten Queen, Björk en Slayer met Believe.

“Door de coronacrisis is de digitale transformatie in een stroomversnelling beland. Meer dan 80% van de Nederlandse muziekinkomsten komt nu uit streaming en onafhankelijke artiesten en labels staan sterker dan ooit tevoren. We willen nu ook in de Benelux onze expertise, data en technologie aanbieden en met Believe en TuneCore ook hier dé digitale distributiepartner worden van de independent muziekcommunity.”

Nikolaas De Belie, Head of Believe & TuneCore Benelux

Meer diversiteit, gelijkheid en inclusie

Bij Believe en TuneCore maken diversiteit, gelijkheid en inclusie deel uit van het DNA van het bedrijf. Recent deden zij daarom onderzoek naar de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de muziekindustrie. Het rapport, BE THE CHANGE: Woman Making Music 2021, is bedoeld om zinvolle veranderingen in de industrie teweeg te brengen door onder meer seksuele intimidatie, objectivering en leeftijdsdiscriminatie aan te pakken. De muziekindustrie heeft collectief de verantwoordelijkheid om denkpatronen en gedrag te veranderen om zo een betere omgeving te creëren voor alle vrouwen in onze gemeenschap.

Gebruikers in Nederland

Met de lancering van het platform in de Benelux biedt TuneCore tijdelijk een korting aan van 50% op nieuwe releases. Gebruik de kortingscode BENELUX50 bij het afrekenen of meld je gratis aan via deze link.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.