Je eigen identiteit dragen. Letterlijk. Ontwerp je eigen t-shirts!


Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je een eigen kledingstuk zou willen bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan t-shirts voor een basisschool of sportclub, matching t-shirts voor een vriendenuitje of misschien heb je wel een eigen bedrijf, waarbij je wilt dat iedereen in eenzelfde shirt of overhemd rondloopt, voorzien van een logo. Denk daarbij aan een restaurant, sportschool of winkel. Je zou denken dat je hiervoor een professioneel ontwerpbureau in de arm moet nemen om je te helpen met het drukken van de kleding, en dat je daarmee automatisch zakken vol geld kwijt bent. Welnu: laat ik je uit een droom helpen. Ja, je hebt daarbij een professional nodig om je te helpen. En nee, dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten!

Ontwerpen

Eigenlijk is de grootste uitdaging het ontwerpen van een shirt. Ook hier kun je prettig geholpen worden. Kijk je bijvoorbeeld naar een grote speler in deze markt, zie je dat je verschillende sjablonen ter beschikking hebt voor het bedrukken van t-shirts. Daarbij zie je heel concreet waar je allemaal logo’s en drukwerk kunt plaatsen. Wil je een groot logo op je borst, een subtieler logo op de plek waar bij polo’s een borstzakje zit of juist een bedrukking op de mouw? Of een combinatie van dat alles? Dit is echt de basis. Vanuit hier kun je verder gaan denken en ontwerpen. Als je namelijk weet wat je wil gaan maken, kun je gaan tekenen, ontwerpen en afbeeldingen gaan maken die worden gedrukt. Daarbij heeft Reclameland een geweldige techniek: die van zeefdruk. Met die techniek wordt de inkt direct op het shirt gespoten, waardoor je een duurzaam resultaat hebt – en niet van die harde plakkaten die na een paar wasbeurten gaan scheuren en schilferen. Het echte werk zit hem dus in het maken van het ontwerp voor je shirt. Daarbij kun je natuurlijk gebruikmaken van bestaande logo’s en beeldmaterialen. Let er wel op dat het gebruik van zeefdruk beperkt is door het aantal kleuren. Is dat hinderlijk? Welnee: de meeste shirts die je in de winkel koopt hebben slechts één of twee kleuren. Kijk voor de grap maar eens op een willekeurige online modewinkel!

tshirt coolDrukken

Als je ontwerp af is (gebruik daarvoor ook de instructies die je kunt downloaden vanaf hun website – dan weet je zeker dat alles goed gaat) kun je de shirts laten drukken. Je kunt vooraf een offerte laten maken, waarbij je netjes kunt aangeven hoe veel shirts je wil drukken in welke maten. Ook daarbij kun je natuurlijk kiezen uit een aantal modellen: fitted shirts voor dames en heren, shirts voor kinderen of een universeel basisshirt in de standaard of premium kwaliteit. Zijn ze eenmaal gedrukt, dan worden ze netjes aan huis geleverd. Een kind kan de was doen! Als je de juiste partij kiest, uiteraard.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Reclameland avatar

    Dat is zeker een hele coole suggestie! 😉

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.