logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Onze droom: een eigen bakkerijtje!

Wij hebben met zijn allen een gezamenlijke passie: lekker eten en drinken. Ieder op zijn eigen manier. Mijn jongste zoon Bram en ik delen een voorliefde voor zoet, met gebakjes en koekjes in overvloed. Sleutelwoorden zijn zoet, suiker, karamel, kleurrijk en all things candy. Met mijn oudste zoon Tim deel ik dan weer een passie voor hartig. Hij heeft zich gestort op het bakken van brood, maakt perfecte scones en zet inmiddels met gemak een verse cappuccino of latte macchiato met echte, ambachtelijk opgestoomde melk. Die combinatie neigt natuurlijk naar een eigen plekje, zoals je je kunt voorstellen. De vraag is: pakken we dat subtiel aan met een koelwerkbank, een paar ovens en wat keukenmachines, of gaan we voor groots?

Ons ideaalbeeld

Wij zien het al helemaal voor ons: een kleine en overzichtelijke bakkerij met een paar ovens, een groot werkblad en een gezellige balie waar mensen zich kunnen vergapen aan onze zelfgemaakte gebakjes en broodsoorten. Natuurlijk ontbreekt het niet aan enkele tafeltjes, waar mensen kunnen zitten voor een goede kop koffie of een glas verse thee. Toch zal het nog even wachten zijn – mijn jongens zitten nog gewoon op school. Dromen kan natuurlijk altijd. Soms maken we zelfs lijstjes met wat er allemaal bij komt kijken, bij zo’n bakkerij. De ene keer blijft dat heel sober en klein, met een paar staande mixers en twee of drie ovens, de andere keer wordt het bijna een complete koekjesfabriek… Een paar elementen zijn er altijd bij: zo ontbreekt het nooit aan een koelvitrine. Mensen moeten wel kunnen zien wat ze kunnen kopen!

Praktische middelen

Naarmate we zelf meer bakken en experimenteren, ontdekken we ook wat handig zou zijn… of juist niet. Zo staat inmiddels een koelwerkbank op ons wensenlijst. We hebben namelijk gemerkt dat het laten afkoelen van onze creaties een tijdrovende bezigheid is. En in die tijd kun je niet verder! De taarten even koelen of de botercrème laten opstijven in een aparte koeling zou de hele workflow een stuk efficiënter maken. Zo’n werkbank is bovendien heel praktisch. Op deze werkbank kun je namelijk gewoon iets neerzetten of werken. Of we zetten er een paar keukenmachines op, die het deeg kneden of waarin we onze eiwitten kunnen opkloppen. We twijfelen alleen nog over een werkbank met één vak en een rekverdeling, of juist meerdere kleine vakken… tips zijn altijd welkom!

Stoer in stijl

Het blijft geweldig om hierover te dromen. We komen ook best vaak op dezelfde items uit, maar ontdekken ook wel eens nieuwe objecten die een gave toevoeging zouden zijn. Daarbij neuzen we trouwens vooral op de site van HorecaRama, die zich helemaal heeft toegespitst op het professionele segment (en voor heel nette prijzen bovendien). Daar kunnen we heerlijk wegdromen over ons restaurantje, met een keuken in RVS en een winkelruimte in een warme, Franse stijl. Een tentje waar je je meteen thuis voelt, maar waar je ook ziet dat de producten met liefde en aandacht zijn gemaakt! Dat is uiteindelijk toch het doel. Mensen laten genieten van jouw passie en kunde.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.