logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Eet verstandig… eet poffertjes! Jumbo Fruitpoffertjes dan wel.

jumbo fruitpoffertjes

‘Wat wil je deze week eten?’ vragen wij regelmatig aan Tim en Bram. Vaak komen daar reacties op als ‘pizza’, ‘pannenkoeken’ of ‘poffertjes’. ‘Nee,’ zeggen wij dan: ‘het moet wel gezond zijn’. Tja. En daar staan we dan als ouders: Jumbo Supermarkten heeft namelijk een gezondere variant poffertjes te koop, waar fruit in zit. Fruitpoffertjes, heten ze. Toepasselijk hè? Je kunt ze kopen in twee smaken: appel-rozijn en banaan, in een zak met 24 stuks. Voor een lekker tussendoortje is zo’n zak goed voor vier personen, een portie poffertjes wordt namelijk gezien als zes stuks.

De poffertjes liggen in het koelschap, het zijn namelijk versproducten. Je kunt ze thuis opwarmen in de magnetron, in de oven of – en dat is wel het lekkers – in de koekenpan, met een beetje boter. Even wachten, omdraaien en smullen maar! Wat maakt de poffertjes nou zo gezond? Welnu: er zit 40% fruit in, dat ten eerste. Daarnaast bevatten ze alleen maar natuurlijke suikers. Lang en technisch verhaal, maar natuurlijke suikers worden makkelijker opgenomen door je lichaam, waardoor ze snel energie geven en minder snel vetkwabben vormen. (let wel: te veel suiker is nooit goed, welke suiker dan ook!). Als kers op de taart – of rozijn in de poffer, net wat je wil – zitten er ook nog eens veel vezels in verwerkt, wat goed is voor je darmen. Stiekem best gezond, dus!

jumbo fruitpoffertjes verpakkingDe fruitsoorten zitten trouwens niet als stukjes in de poffertjes verwerkt, maar als een soort puree. Je hebt dus wel de lekker zoete smaak (bij ons was banaan de echte favoriet, hoewel de appel-rozijn ook erg lekker zoet is) maar niet de harde stukjes die je soms bij appel of rozijn hebt. Zo draagt Jumbo bij aan het behalen van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit voor kinderen. De fruitpoffertjes zijn vanaf nu verkrijgbaar in bijna alle Jumbo winkels en via Jumbo.com. Een zakje van circa 24 stuks kost 1,89 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.