logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak je badkamer weer als nieuw met kleine veranderingen


Vind je je huidige badkamer saai, maar ben je nog niet toe aan een complete badkamerverbouwing? Met kleine veranderingen kun je je badkamer eenvoudig weer als nieuw maken. Lees snel verder voor de beste tips!

Tip 1: vervang de tegels

Een van de meest effectieve manieren om je badkamer een compleet andere uitstraling te geven met een kleine verandering, is het vervangen van de tegels. Uiteraard ben je hier best even mee bezig, maar het is nog steeds veel minder werk dan een complete badkamerverbouwing. Wanneer je dit zo snel mogelijk gedaan wil hebben, is het aan te raden een tegelzetter in te schakelen.

Tegels zijn er in allerlei materialen, vormen en maten. Denk hierbij aan natuursteen XL tegels, unieke hexagon tegels of traditionele tegels van keramiek. Je kunt dus alle kanten op!

Tip 2: vervang de kranen en de douchekop

Vind je het vervangen van de tegels toch te veel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om alle kranen in de badkamer te vervangen. Nieuwe kranen bevatten nog geen kalk of vuil, waardoor je hele badkamer er als nieuw uitziet met nieuwe kranen en een grondige schoonmaakbeurt!

Zorg er altijd voor dat je alle kranen kiest in dezelfde stijl. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte regendouche, gecombineerd met een zwarte badkraan en zwarte wastafelkranen. Zorg er daarnaast voor dat de stijl van de kranen aansluit bij de stijl van de rest van de badkamer.

Tip 3: voeg nieuwe verlichting toe

Veel badkamers hebben alleen algemene verlichting, waarmee ze alles goed kunnen zien. Dit is natuurlijk prima. Maar wist je dat je de badkamer een geheel nieuwe uitstraling kunt geven met de juiste verlichting? Denk hierbij aan opbouwspots verspreid over het hele plafond, gecombineerd met luxe ambianceverlichting en unieke wandlampen.

Plaats de verlichting strategisch in hoeken en kies voor een spiegel met licht. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter, wat ideaal is als je een kleine badkamer hebt.

Tip 4: van een douchecabine naar een inloopdouche

Wie een douchecabine heeft en graag een moderne en luxe uitstraling wil creëren, kan ervoor kiezen om de douchecabine te vervangen door een inloopdouche. Zodra de douchecabine gesloopt is, kun je de wanden tegelen met dezelfde tegel als de rest van de badkamer. Plaats glazen douchewanden, installeer de douchekraan opnieuw en je kunt genieten van een badkamer die als nieuw is!

Tip 5: vervang de accessoires

De meest eenvoudige optie om je badkamer een opfrisbeurt te geven, is het vervangen van accessoires. Schaf accessoires aan in verschillende kleuren en vervang deze eens in de zoveel tijd. Hierdoor verveelt de ruimte nooit en kun je altijd optimaal blijven genieten van je badkamer.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.