logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een zeer opmerkelijk verschijnsel, Hank Green

Soms gebeuren er dingen in de wereld, waar je even geen vat op kunt krijgen. Zo loopt April May, de hoofdpersoon van Een Zeer Opmerkelijk Verschijnsel, plots tegen een enorme metalen robot. Die staat namelijk midden op een druk punt in haar wijk. Ze maakt in een opwelling een filmpje met de robot en plaatst deze op YouTube. Het filmpje heeft de vorm van een interview – en om het wat soepeler te laten lopen, heeft ze de robot Carl genoemd. Het filmpje wordt een regelrechte hit. Het gaat viral!

Overal op de wereld

Maar New York is niet de enige plek waar zo’n Carl terecht is gekomen. Dan zou het nog een soort grap kunnen zijn. Nee, overal ter wereld zijn ineens dit soort robotbeelden opgedoken. Wat willen ze, wat steekt er achter? In eerste instantie reist April samen met haar maatje Andy van de ene talkshow en actualiteitenshow naar het andere, om te vertellen over hun ervaringen en bevindingen. Dat is echter nog lang niet alles, want een opmerking over het gevoel van de New Yorkse Carl heeft de aandacht getrokken van Miranda, een studente aan de universiteit van Berkeley die van alles weet over elementen en materiaaleigenschappen.

Mysteries oplossen

Langzaam maar zeker komen er steeds meer kleine feitjes naar boven die aanzetten tot verder onderzoeken. Dat doen ze met een steeds groter team aan experts en mensen met een mening. Ondertussen houden April en Andy de wreld op de hoogte van hun bevindingen en worden ze steeds meer gezien als een autoriteit. Dat brengt natuurlijk de nodige aandacht en commotie met zich mee, waar het hele team mee moet omgaan. Langzaam maar zeker ontrafelen ze de verschillende puzzels die gepaard gaan met de Carls, maar of ze daar nu wel goed aan doen? Ze weten immers nog steeds niet wat de Carls zijn en waarom ze ineens overal verschenen zijn!

Ga direct naar Een zeer opmerkelijk verschijnsel op BOL.com.


Recensie over Een zeer opmerkelijk verschijnsel

CooleSuggesties topper

Dit boek wordt verteld als een soort memoires van April May, zij is de hoofdverteller van dit boek. Ze vertelt in een heel openhartige en flapuit-achtige manier over haar ervaringen, haar fouten en de relaties met haar vriendin, Andy, het management en haar toegewezen assistent. Dat zorgt voor een heel ongedwongen sfeer, het is geschreven zoals iemand het aan je zou vertellen. Daarnaast zijn er genoeg dialogen om het boek toch wat kracht te geven en zijn er meer dan genoeg verrassende wendingen in het verhaal om je te laten doorlezen.

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Een zeer opmerkelijk verschijnsel,
Illustrator: nvt
Uitgever: HarperCollins, 384 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789402730203. Prijs: 19.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.