logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een vloerkleed als ultiem accessoire in huis


Vloerkleden hebben misschien een stoffig imago, maar gelukkig is het hebben van een vloerkleed weer in opmars. Het is namelijk op een aantal fronten een ideale accessoire voor in huis, in bijna elke denkbare ruimte. Waarom? Dat vertellen we je graag.

Sfeer

Laten we eerlijk zijn: een mooi vloerkleed kleed je huis aan. Het geeft de ruimte wat meer sfeer, het ademt warmte en gezelligheid. Let er natuurlijk wel op dat het kleed bij de rest van het interieur past. Heb je een industriële inrichting? Dan kun je kiezen voor betongrijs of vergrijsd bruin. Heb je een modern interieur? Kies dan voor een kleed met een strak en modern motief. Ook het materiaal geeft sfeer. Of je nu gaat voor een geweven kleed of een kleed met lange haren: het heeft in beide gevallen zijn eigen sfeer.

Warmte

Dankzij een vloerkleed heb je niet alleen een warme uitstraling in huis, boven een houten vloer, laminaat of plavuizen. Het is ook echt warmer aan je voeten en geeft een stukje vloerisolatie. Nee, het isoleert natuurlijk niet zo goed als echte vloerisolatie, maar alle beetjes helpen. Bovendien voelt het al lekker zacht en warm als je er op loopt of zit. Want ja: je krijgt er ook nog eens een enorm extra zitgedeelte bij om bijvoorbeeld te gamen of te lezen!

Ruimte

Er zijn kleden in alle soorten en maten. Je kunt dus iedere ruimte wel aankleden met een mooi vloerkleed. In de kamer staat een mooi groot kleed, waar de salontafel op komt te staan, heel goed tot zijn recht. De eetkamer is misschien niet zo praktisch (want: kruimels en knoeien). Op de slaapkamer kun je denken aan een lang, smal vloerkleed voor je bed, zodat je bij het opstaan eerst op het vloerkleed stapt. En verder zijn er tal van kleine vloerkleden voor bijvoorbeeld de kinderkamer, waar kinderen lekker op kunnen spelen. Moet je vloerkleed kinderkamer bestendig zijn? Let er in dat geval wel op dat ze niet al te hoogpolig zijn… dat is niet handig voor bijvoorbeeld kleine onderdelen en wielen van auto’s!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.