logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een slimme koop: ga voor een refurbished laptop


Als je een nieuwe laptop of computer zoekt, heb je volgens veel mensen twee mogelijkheden. Je koopt ofwel een spiksplinternieuwe in de winkel, met alle toeters en bellen, of je struint marktplaats af naar een tweedehands model, in de hoop dat je daar geen kat in de zak koopt. Er zijn natuurlijk genoeg momenten waarop dat geen wenselijke zet is. Bijvoorbeeld als je wat extra zekerheid wil maar niet het nieuwste-van-het-nieuwste nodig hebt of voor een schappelijke prijs toch een goed apparaat wil hebben. En dat kan – want hoewel iedereen refurbished telefoons wel kent, is er ook een markt voor gebruikte computers, laptops en monitoren!

Goed voor iedereen

Dat is eigenlijk wel de kracht van refurbished: het is goed op zo veel fronten! Kijk maar eens naar de hele keten: iemand is klaar met zijn laptop. Soms voldoet zo´n apparaat niet meer aan de gestelde wensen, of werkt het niet meer met nieuwere versies van een programma (denk aan Photoshop, die met iedere versie zwaarder wordt). Of misschien heeft de laptop te weinig opslagcapaciteit voor alle muziek en werkstukken. Of is er een hippere kleur laptop verschenen. Je wéét het niet. Maar die persoon wil dus van zijn laptop af. Die wordt opgekocht door Refurbo. Verkoper blij, Refurbo blij. Die heeft immers een kwaliteitsproduct in handen. De technische experts gaan er vervolgens mee aan de slag om de laptop te controleren, opschonen en perfectioneren. Op verschillende punten worden de apparaten gecontroleerd, eventuele defecten worden direct vervangen. Vervolgens gaat de refurbished laptop in de verkoop. En daar ben jij, zoekend naar een geschikt apparaat voor niet te veel geld, dat perfect werkt én een jaar garantie heeft. Dat is toch de ultieme win-win-winsituatie?

Milieutechnisch

Er is nog een ander heel belangrijk punt dat je niet moet onderschatten. De kwestie Milieu. Want ieder tweedehands product dat je koopt, wat het ook is, verkleint je voetafdruk op aarde. Er hoeft niets weggegooid te worden, er hoeft geen nieuw product te worden gemaakt. Recyclen is helemaal hip, verstandig en wijs. Daar wil je bij horen!

Over Refurbo

Een tweedehands product kopen klinkt altijd eng, maar Refurbo haalt daarbij een hoop onzekerheden weg. Zo verkopen ze alleen producten van gerenommeerde merken. Alle tweedehands ingekochte items worden van begin tot het eind nagemeten en gecontroleerd, zodat het in tiptop conditie is als het in de verkoop gaat. Een kwalitatieve stap, waar Refurbo helemaal achter staat. Sterker nog: ze geven een jaar garantie op al hun producten!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.