logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een restaurant runnen voor dummies

Aangezien het straatbeeld in onze dorpen en steden steeds meer richting horeca en vermaak struinen, met minder winkels per winkelstraat en steeds meer lunchrooms en restaurants, is het voor veel mensen steeds aantrekkelijker om een restaurant te beginnen… in welke vorm dan ook. Zelfs wij hebben er wel eens (min of meer gekscherend) aan gedacht om een leuke lunchroom te beginnen, met zelfgemaakt gebak en echt goede koffie om te serveren. Klinkt goed, niet? Maar de vraag blijft: waar moet je beginnen… en wat komt er allemaal kijken bij het beginnen van een restaurant? In Een restaurant runnen voor dummies worden heel wat vragen beantwoord die daar mee samenhangen.

Alle aspecten

Wat je immers niet moet vergeten, is dat een restaurant beginnen niet zomaar gedaan kan worden. Er zijn heel wat voorwaarden waar jij als ondernemer en een pand aan moet voldoen. Veiligheid en hygiëne spelen ontzettend belangrijke rollen. Binnen die harde eisen heb je dan weer meer dan genoeg vrijheid om je eigen stekje naar wens en believen in te richten en te runnen zoals jij dat wilt. Toch is het verstandig om te luisteren naar de wijze raad van ervaren restauranthouders, zodat je alles op rolletjes kunt laten lopen. In Een Restaurant Runnen Voor Dummies worden alle aspecten van een restaurant belicht, van het inkopen van producten tot het plannen van je personeelsplanning, van het bijhouden van een boekhouding tot het afbakenen van je doelgroep.

Praktische theorie

Het fijne aan dit boek is wel dat de theorie van al deze onderdelen, van marketing tot personeelszaken en van voorraadbeheer tot en met het inrichten van je restaurant, niet alleen vanuit de theorie wordt benaderd, maar ook vanuit de praktijk. Zo lees je alle praktische kanten die bij je plekje komen kijken, zodat je geen enkele kant over het hoofd hoeft te zien. Veel aandacht van dit boek is overigens voorbehouden aan het aspect communicatie: marketing, omgaan met personeel en vooral met je klanten is het belangrijkste aspect in het boek. En in feite is dat – naast de wettelijke regels – ook wel een van de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap.

Ga direct naar Een restaurant runnen voor dummies op BOL.com.


Recensie over Een restaurant runnen voor dummies

Het klinkt als een droom voor veel mensen: het hebben van een eigen restaurant. Maar met alleen goed koken kom je er niet. Het gaat ook om het contact met je klanten, het vinden van een mooie kring en het goed communiceren van je bedrijf. Dit boek zal je daar zeker mee helpen. Het heeft een mooie nadruk op het aspect communicatie, maar laat ook factoren als inrichting, apparatuur en het bijhouden van een strakke boekhouding niet onberoerd. Een mooi en compleet boek – met daarmee een fijn startpunt voor als het hebben van een restaurant, lunchroom, café of bed&breakfast tot je dromen behoort.

Score: 8


Informatie

Een restaurant runnen voor dummies,
Illustrator: nvt
Uitgever: BBNC Uitgevers, 384 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045356631. Prijs: 29.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.