logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een passief inkomen genereren


Het leven draait voor een groot deel om geld. Met geld koop je niet alleen mooie producten, maar het geeft je ook vrijheid. Toch moeten de meeste mensen hard werken voor geld. Ze zijn daar het grootste deel van het leven mee bezig en dat is eigenlijk best absurd. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk en tegenwoordig is het ook mogelijk om een passief inkomen te genereren. Maar wat is een passief inkomen en welke opties heb je?

Wat is een passief inkomen?

Passief inkomen is geld dat wordt verworven zonder actieve arbeid te verrichten. Het wordt dus automatisch verworven. Dat is overigens niet altijd zonder risico’s. Een goed voorbeeld daarvan is handelen in crypto. Dit is tegenwoordig erg populair en veel mensen genereren er een passief inkomen mee. De ethereum koers is erg fluctuerend en daarmee aantrekkelijk voor mensen die van beleggen houden. Dit geldt overigens ook voor de bitcoin koers. Er zijn echter ook andere manieren om een passief inkomen te genereren.

Cursussen online verkopen

Cursussen online verkopen is tegenwoordig ook erg populair. Dit geldt vooral voor jongeren. We leven namelijk in een prestatiemaatschappij en veel jongeren willen wat bereiken. Je hebt bijvoorbeeld speciale cursussen over ondernemen, maar bijvoorbeeld ook cursussen met tips om zelfverzekerder te worden. Je maakt een cursus en vervolgens kun je deze voor een lange periode verkopen. Het is dus veel rendabeler dan een fysieke cursus. Die moet je steeds opnieuw geven.

Blogs schrijven

Ook met het schrijven van blogs kun je een passief inkomen genereren. Uiteraard verdien je niet geld aan de content zelf. Er zijn immers weinig mensen die willen betalen voor het lezen van een blog. Met blogs kun je echter op een indirecte manier flink wat geld verdienen. Heb je een populair blogwebsite met veel lezers? Dan maakt dit het direct aantrekkelijk voor adverteerders.

Daarnaast kun je ook indirect reclame maken voor digitale of fysieke producten. Misschien ben je een fanatieke fietser en schrijf je blogs met persoonlijke fietsverhalen. Dan kun je deze blogs vervolgens voorzien van links naar mooie fietsen. Wanneer iemand dan op de link klikt en een fiets koopt, dan krijg jij commissie.

Investeren in vastgoed

Dit ligt misschien voor de hand, maar investeren in vastgoed is vrijwel altijd aantrekkelijk. Het nadeel van vastgoed is dat de drempel om te beginnen vrij hoog ligt. In de eerste plaats moet je enigszins verstand hebben van de woningmarkt. Daarnaast moet je ook een vermogen hebben. Bij de meeste banken kun je niet zomaar een hypotheek voor een tweede huis opnemen.

Ook met minder geld kun je overigens investeren in vastgoed. Je kunt bijvoorbeeld gezamenlijk met vrienden een pand kopen. Ook zijn er bepaalde clubs die gezamenlijk investeren. Investeren in vastgoed kost wel tijd. Je moet namelijk huurders trekken en het pand onderhouden. Dat soort zaken kun je overigens ook uitbesteden aan een makelaar.

Conclusie

We zijn in deze tekst dieper ingegaan op het genereren van een passief vermogen. Het is niet heel gemakkelijk om een passief inkomen te genereren, maar gelukkig zijn er wel veel opties.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.