logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een minuut voor middernacht, David Baldacci

Atlee Pine is een nieuwe heldin in het arsenaal van Baldacci. Vorig jaar verscheen het boek Een lange weg naar genade, waar je haar leerde kennen. In Een minuut voor middernacht is ze terug om op zoek te gaan naar haar eigen verleden. FBI-agent Atlee Pine keert in deze thriller terug naar Georgia om de zaak van haar vermiste tweelingzus, Mercy, te heropenen. Dertig jaar geleden is ze namelijk uit haar bed ontvoerd, terwijl Atlee een flinke klap op haar hoofd heeft gekregen. Niemand weet of ze nog leeft of dood is… maar Atlee hoopt op het eerste.

Bekijk al onze recensies uit de serie over Atlee Pine.

Boos en vastberaden

Atlee’s woede en spijt, allebei symptomen van de overlevende, zorgen ervoor dat ze de zaak wil heropenen. Het is ook deels noodzakelijk, wanneer ze een jong meisje probeert te redden tijdens een poging tot ontvoering in Colorado, lopen de zaken namelijk een tikje uit de hand, waarbij Atlee zichzelf niet meer onder controle heeft en helemaal losgaat op de dader. Atlee kan zich niet langer concentreren op haar werk en weet dat de enige manier om verder te gaan met haar carrière is om eindelijk het mysterie rond Mercy voor eens en voor altijd op te lossen – ongeacht waar het pad haar leidt.

Assistentie

Opvallend en typisch genoeg besluit Atlees assistente Carol Blum met haar mee te gaan naar Andersonville, waar de dingen snel een donkere wending nemen wanneer een reeks moorden het kleine stadje opschudden. Eerst wordt het lichaam van een vrouw gevonden met een bruidssluier over haar gezicht, gevolgd door een tweede, nog bizardere moord. Atlee is vastbesloten om de moordenaar te vinden en begint aan de zaak te werken, maar in haar achterhooft blijft ze denken dat er misschien een reden is dat iemand opnieuw in haar geboortestad moordt…

Ga direct naar Een minuut voor middernacht, David Baldacci op BOL.com.


Recensie over Een minuut voor middernacht

Zoals altijd, levert Baldacci fantastisch werk door je lang genoeg in het ongewisse te laten om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit. Zonder iets weg te geven stuitert het verhaal verder, hoewel er wel een paar ‘loze’ gesprekken zijn die de vaart zo nu en dan uit het verhaal zuigen. Net als je denkt dat je alles hebt bedacht – werpt Baldacci een laatste verrassing op, die het verhaal uit de doeken doen.

Score: 8


Informatie

Eén minuut voor middernacht,
Illustrator: nvt
Uitgever: A.W. Bruna, 416 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789400510036. Prijs: 21.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.