logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Doorgroeien naar een nieuw matras: maar welke moet je kiezen?


Kinderkamers zijn geweldig om in te richten. Zo nu en dan alle meubels van de kant, een nieuwe plek, een nieuwe kleur muur… het zorgt voor een dynamische omgeving waar je je vrij in voelt. Denk je maar eens in hoe goed het voelt om in een nieuwe kamer te slapen – geweldig, toch? Meestal hergebruiken we de meeste meubels. Het zou immers gekkenwerk zijn om een kast, bed en bureaus telkens te vervangen, nietwaar? Soms moet dat echter wel gebeuren. Onze oudste zoon (11 jaar oud) is namelijk toe aan een nieuw matras. Hij sliep nog op zijn eerste matras, dat we kochten toen hij zijn grote bed kreeg. Dat is inmiddels zo’n acht jaar geleden. En ja, dan mag die wel eens vervangen worden! De vraag is echter: voor wat voor matras gaan we? Eve matrassen bood de uitkomst.

Geen keuzestress

Weet je wat zo gaaf is aan Eve matrassen? Er is geen keuze! De matrassen zijn zo slim samengesteld, dat iedereen er comfortabel op ligt. Dat is te danken aan een slimme combinatie van lagen. De voelen stevig, maar geven dan ook steun aan iedere manier van liggen. Of je nu op je buik ligt, op je rug, of je zij… of om de tien minuten anders, zoals sommige mensen. Bovendien is het een veilig idee, want zeg nu zelf: hoe veel kinderen kunnen precies aangeven wat voor matras ze graag willen? Zacht, hard? Het is deels smaak, deels ook bepalend voor een goede ondersteuning en gezonde nachtrust. Bij Eve is dat probleem dus ondervangen. De enige keuze die je moet maken: wil je een matras voor een boxspring, of voor een lattenbodem? En die keuze heb je eigenlijk al gemaakt op het moment dat je de bed-ombouw kocht.

Van bestellen tot slapen

Je bestelt de matrassen heel eenvoudig op hun website, www.sleepeve.nl. Daar geef je aan wat voor soort matras je graag zou willen en in welke maat. In ons geval was het een traagschuimmatras van 90×200 centimeter. Na de bestelling wordt je op de hoogte gehouden van de levering. Dat gebeurt via UPS, waar je ook prima afspraken mee kunt maken. Eenmaal bezorgd mag de relatief compacte doos naar boven getild. Dankzij de handvatten in de doos gaat dat relatief makkelijk. Doos open, matras uitrollen op zijn plek en de verpakking openen, zodat de lucht er voor kan zorgen dat het matras zijn uiteindelijke vorm krijgt. En dan ben je klaar!

Slapen

Vanaf dat moment was het slapen geblazen. De eerste nacht viel hem een beetje tegen. Het was ook een flink ander matras, zijn oude matras was behoorlijk zacht en dun, dit matras is echt dik (let daar wel op bij het kopen van een hoeslaken. De dikte valt binnen de gangbare normen, maar een wat strakker hoeslaken zorgt ervoor dat de gele zijkant zichtbaar wordt. Bestel eventueel meteen een paar hoeslakens mee, dan ben je daar klaar mee). Het bleek echter een kwestie van wennen. De tweede nacht beviel hem al een stuk beter, en na de derde nacht wilde hij echt niet meer terug naar zijn oude matras. Een goed teken, nietwaar?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.