logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een magisch avontuur in het tweede Magisteriumboek: De Koperen Vuist


de koperen vuist magisterium Met de serie Het Magisterium hebben fantasy-schrijfsters Holly Black en Cassandra Clare een geweldige hit in handen. Beide schrijfsters hebben zelf al een flink aantal kaskrakers geschreven, maar voor het Magisterium hebben ze de handen ineen geslagen. In het eerste deel van Het Magisterium, De IJzerproef, heb je mogen kennismaken met Call. Hij is de zoon van twee tovenaars: zijn moeder is overleden tijdens een fikse oorlog tegen De Vijand, Constantine Madden. Daardoor heeft zijn vader een enorme afkeer tegen alles wat magisch is, met Het Magisterium boven aan het lijstje.

Het verhaal gaat verder

In dit tweede deel gaat het verhaal onverminderd verder waar het eerste deel is gestopt. Het is zomervakantie, en Call is bij zijn vader. Die heeft echter bijzondere plannen: tijdens een botskinkje tussen Call en Alistair, Calls vader, ontdekt Call dat Alistair zijn door Chaos bezeten wolf wil vermoorden met één of andere magische koperen handschoen, waarbij er zelfs een paar handboeien aan een muur waren geketend. Waren die voor Call bestemd? Op zich best logisch, aangezien het er op lijkt alsof De Vijand des Doods, Constantine Madden, zijn geest heeft overgeplaatst in Calls lichaam toen deze nog een baby was. Dat betekent dus dat Call eigenlijk De Vijand des Doods is – hoewel hij daar zelf niets van weet. Wel blijkt Call een bijzonder krachtige magiër te zijn, ondanks zijn gebrek aan kennis en ervaring.

In de aanval

Als blijkt dat die vreemde koperen handschoen eigenlijk de Alkahest heet, en een gevaarlijk wapen is voor iedereen die Chaosmagie beheerst, lijkt het erop dat dit wapen gebruikt gaat worden om de Makar te doden, een tovenaar die de zeldzame gave van Chaosmagie beheerst. Call weet dat zijn vader zo’n handschoen in bezit had, maar niet dat het zo’n zeldzaam en gevaarlijk wapen blijkt te zijn. Het is dan ook niet vreemd dat Alistair meteen op de vijandenlijst van de magiërs komt te staan, hoewel Call nog steeds gelooft in de onschuld van zijn vader. Om zijn onschuld te bewijzen gaat hij hem opzoeken. Daarbij krijgt hij hulp van zijn twee kamergenoten, Aaron (de Makar) en Tamara. Onderweg komen ze de lastpost Jasper ook tegen, die ze niet kunnen laten schieten, en natuurlijk mag Brutus, de Chaoswolf van Call, niet ontbreken. Samen beleven ze spannende avonturen, waarbij ze even niet meer weten wie ze wel en niet kunnen vertrouwen.

Magische spanning

Het verhaal van Callum Hunt is echt een geweldig en spannend avontuur om te lezen. Veel mensen vergelijken het verhaal een beetje met Harry Potter, omdat ook Harry een tovenaar blijkt te zijn die helemaal niets van de tovenaarswereld heeft voor hij op school kwam. Call is echter een stukje anders: het is vreemder, een tikje creepy-er en bovendien is Call niet zo ‘perfect’ als Call: het is een eigenwijs kereltje dat ontzettend mank loopt. Het manke been van Call is echt een terugkerend element in de boeken. Stoerder, duisterder en mysterieuzer: maak plaats, Harry Potter: Call zal je alle hoeken van de kamer laten zien!

Informatie

Het Magisterium 2: De Koperen Vuist, Holly Black en Cassandra Clare uitgeverij Moon, 298 pagina’s, hardcover. Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789048834730 E-book: 7,99 euro. ISBN: 9789048828999

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook:

Magisterium 1: De IJzerproef Magisterium 2: De Koperen Vuist Magisterium 3: De Bronzen Sleutel Magisterium 4: Het Zilveren Masker

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.