logo-liggend-wit-donkerblauw

Een leven vol keuzes, dat je gewoon kunt inwisselen – volgens Dark Matter


dark matter Jason Desson is een leerkracht op een middelmatige universiteit, waar hij lesgeeft aan niet altijd even geïnteresseerde jong-volwassenen. Zijn vrouw Daniela is thuisblijfmoeder en zorgt voor hun zoon Charlie. Toch had hij meer kunnen zijn, want tijdens zijn opleiding was hij één van de meest veelbelovende studenten in zijn klas. Wat als hij niet voor het gezinsleven had gekozen, maar voor zijn eigen carrière? Zou zijn leven er dan heel anders uit hebben gezien? Darm Matter gaat uit van het principe dat iedere keuze die je maakt zorgt voor een andere werkelijkheid.

Keuzes maken

Het antwoord blijkt ‘ja’ te zijn, want als Jason op een avond ontvoerd wordt door een mysterieuze man leert hij een bijzonder geheim kennen. Die man is namelijk hij zelf, maar dan uit een parallelle werkelijkheid! Het quantum-mechanicaprincipe van het verhaal gaat best een eind de diepte in, maar wordt netjes uitgelegd aan de hand van Schrödingers kat. En in het tweede deel van Dark Matter zal alles helemaal goed duidelijk worden, aangezien ‘onze’ Jason dan probeert uit te zoeken hoe die andere Jason ineens in zijn wereld kwam en overnam. En met zijn vrouw samenwoont, mag ik nog wel even benadrukken. Daar moet je toch niet te lang bij stilstaan, wel?

Bizarre werelden

Tijdens de reizen van Jason komt hij van de ene bizarre wereld in de andere terecht. Het meest bizarre is wellicht wel de wereld waarin de ‘andere’ Jason uit kwam. Het laboratorium waar die Jason werkte is echt serieus creepy en bizar, bijna tegen het ongeloofwaardige aan. Het laatste deel (ik zal niet te veel vertellen) is ook serieus bizar. Dan moet je wel een paar rare gedachtesprongen hebben gemaakt, wil je zo’n wending verzinnen!

Spannend

Desalniettemin blijft Dark Matter onverminderd spannend. Het mag dan misschien soms wel een tikje ingewikkeld zijn, mijn devies is: gewoon doorlezen. Na een paar pagina’s valt het kwartje vaak op zijn plek, en dan sneller dan wanneer je je blind staart op die ene passage of zin. Het boek is bovendien ontzettend spannend geschreven, het is echt een race tegen de klok meets kat-en-muis, gemixt met een fikse dosis mysterie. Een echte aanrader! Dark Matter, Blake Crouch Uitgeverij Karakter, 302 pagina’s, paperback. Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789045211244

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.