logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een lekkere luchtige en verrassende cake bakken? Probeer Koopmans Yoghurtcake


Hierin huis staat er met enige regelmaat een cake in de oven. Gewoon omdat ze leuk te maken zijn met de kinderen (hoewel die dankzij de Cupcake Cup ook regelmatig into de cupcakes zijn), omdat het huis d’r lekker van gaat ruiken, en omdat cake gewoon lekker is. Maar ja: ieder pondje gaat door het mondje en je gebruikt toch een pakje boter per cake. En zelfs cake gaat op den duur vervelen. Als je dan de mogelijkheid hebt om een nieuw recept te proberen, dan grijp je die natuurlijk met beide handen aan. Vol enthousiasme gingen we dus aan de slag met de nieuwe Yoghurtcake van Koopmans. Het grootste voordeel is al op het pakje duidelijk. Er zit namelijk geen boter in, maar yoghurt! Daarmee gaat al ruim de helft van de calorieën verloren. Niet dat we daar heel erg op letten (het papabuikje is nog steeds best wel hip) maar het is wel de bedoeling dat we een stukje onder water kunnen in het zwembad en er niet op blijven dobberen. Waar was ik: oh ja: yoghurt in plaats van boter. Voor een pakje Koopmans Yoghurtcake heb je 200 gram yoghurt nodig. Het liefst volle, en zelfs Griekse yoghurt of naturel kwark mogen ook. Daarnaast gaan er drie eieren in de beslagkom. Zakje mix erbij, mengen maar! Na een minuut of drie heb je een mooi glad beslag, dat redelijk dun is en een beetje smaakt als een romige marshmallow fluf. Dat beslag schenk je in een groot cakeblik. Zo eentje van 30 centimeter. Mijn Kitchenaid cakeblik bleek te klein, en overstroomde een beetje – dat blik loopt namelijk iets schuin af. Na 50 tot 65 minuten in de oven op 150 graden is je cake klaar. Laat ‘m even afkoelen, stort hem vervolgens op een rooster om verder af te koelen. Wat opvalt is dat de cake heel strak uit de vorm kwam, met in ons geval scherpe randen. Mooi glad, ook! Het nadeel bleek dat wij onze cake iets langer in de oven hadden mogen houden – de bovenkant bleek nog een tikje kleverig, waardoor hij uiteindelijk aan het rooster bleef kleven. Jammer! De smaak van de cake is natuurlijk ook erg belangrijk. Die verraste ons allemaal. De cake is ontzettend zacht van structuur. Hij lijkt echt te smelten op je tong. Erg luxe! De smaak is helemaal niet zo zuur als je zou verwachten met 200 gram ongezoete yoghurt: daarvoor zitten in de mix genoeg zoet- en smaakstoffen. Naast een fris tintje van de yoghurt is er een lekker citroenaroma ruik- en proefbaar, een fris tintje dat ik zeker waardeer in een cake. De Koopmans Yoghurtcake is absoluut de moeite waard. Hij is heerlijk luchtig, fris en zoet, en lang niet zo machtig als een gewoon plak cake. Daarnaast is hij in een mum van tijd gemaakt. Je hoeft immers geen boter romig te kloppen, alles mag gewoon in de kom en is in een paar minuten perfect gemixt. Koopmans Yoghurtcake Prijs: 1,39 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Avatar for Dennis van HoutsDennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.