logo-liggend-wit-donkerblauw

Een kerstsfeer op kantoor, hoe creëer je die?

De decembermaand is in aantocht, en dat betekent dat de kerstsfeer langzaam maar zeker begint te komen. In winkels, restaurants en huiskamers wordt al volop versierd, maar ook op kantoor is het leuk om een beetje kerstsfeer te creëren. Het zorgt voor een gezelligere en meer ontspannen sfeer, en het kan zelfs de productiviteit een beetje verhogen. In dit blog geven we je een paar tips voor het creëren van een kerstsfeer op kantoor.

1. Kerstversiering

Kerstversiering is natuurlijk de ultieme manier om kerstsfeer te creëren. Je kunt ervoor kiezen om een grote kerstboom in het midden van de kantoorruimte te zetten, of je kunt het wat kleiner aanpakken met een paar kerstkransen of -slingers. Ook kerstballen, -sterren en -figuren zijn natuurlijk onmisbaar. Soms zijn kleine details leuker dan grote, opzichtige items.

Als je voor een duurzamere optie wilt gaan, kun je kiezen voor natuurlijke kerstversiering. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom van sparrenhout of een kerstkrans van eucalyptus. Ook zijn er tegenwoordig veel leuke duurzame kerstversieringen te koop, gemaakt van bijvoorbeeld papier, karton of hout. Neem dus de tijd om de juiste kerstboom versiering kopen, zodat je kiest voor de meest duurzame en stijlvolle items.

2. Muziek

Muziek kan ook een groot verschil maken in de sfeer op kantoor. Kerstliedjes zorgen voor een gezellige en vrolijke sfeer, en ze kunnen je zelfs een beetje in de kerststemming brengen. Je kunt bijvoorbeeld een playlist maken met je favoriete kerstliedjes, of je kunt een radiostation opzetten dat kerstmuziek draait.

3. Eten en drinken

Eten en drinken is natuurlijk altijd een goed idee. Je kunt bijvoorbeeld een kerstlunch of -diner organiseren, of je kunt elke dag een lekkere kerstsnack op de koffietafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan kerstkransjes, -bonbons of -koekjes.

4. Activiteiten

Kerst is ook een tijd voor gezelligheid en samenzijn. Je kunt op kantoor een kerstactiviteit organiseren, zoals een kerstbingo, een kerstquiz of een kerstfeest. Dit is een leuke manier om collega’s beter te leren kennen en om samen te genieten van de kerstsfeer.

5. Betrokkenheid van collega’s

Als je wilt dat de kerstsfeer op kantoor ook echt leeft, is het belangrijk om collega’s te betrekken. Je kunt bijvoorbeeld een kerstversieringwedstrijd organiseren, of je kunt mensen vragen om een kerstliedje of -gedicht te schrijven. Zo voelen mensen zich meer verbonden met de kerstversiering en de kerstactiviteiten, en zullen ze er ook meer van genieten.

Tot slot

Met een beetje creativiteit en inzet kun je ook op jouw kantoor een gezellige kerstsfeer neerzetten. Het is een leuke manier om je collega’s te verrassen en om de decembermaand een beetje specialer te maken.

Hier zijn nog een paar extra tips om de kerstsfeer op kantoor te verbeteren:

  • Zorg voor voldoende licht. Kerstverlichting kan de sfeer in een ruimte enorm verbeteren.
  • Gebruik geurende kaarsen of diffusers. De geur van kerstbomen, kaneel en sinaasappels zorgt voor een extra gezellige sfeer.
  • Versier de koffiehoek met kerstballen of -slingers. Dit is een leuke plek om even tot rust te komen en te genieten van de kerstsfeer.

Ik hoop dat deze tips je helpen om een gezellige kerstsfeer op kantoor te creëren.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.