logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een jaar in de moestuin, Lucy Chamberlain

Ben jij in de ban van tuinieren en ben je bezig het met aanleggen van een moestuin? De Tuintjes van Albert Heijn hebben ons laten zien dat de basis heel eenvoudig is, maar dat het soms knap lastig kan zijn om de resultaten tot een goed einde te brengen. Toch geeft het veel voldoening, een moestuin aanleggen. Een jaar in de moestuin laat je zien hoe je dat kunt aanpakken, een goed lopende moestuin.

Duidelijke indeling

Wat zo prettig is aan het boek Een jaar in de moestuin, is dat het helder en overzichtelijk is ingedeeld en je eigenlijk heel snel laat beginnen. Je kunt namelijk hele boekwerken schrijven over de theorie van (moes)tuinieren, maar de meeste mensen willen nu eenmaal de handen uit de mouwen steken! Vooraleer je begint is het wel nodig om een goede basis te hebben. Daar begint het boek dan ook mee. Hoe ga je tuinieren, wat is de beste manier om plantjes op te kweken en waar ga je de moestuin maken? Van waaien tot uitplanten, water en voeding… alles komt in de eerste 22 pagina’s aan bod. Vanuit daar ga je de moestuin inrichten. Ook een belangrijke stap, die je zeker niet mag overslaan. Waar ga je de moestuin beginnen en welke planten zet je er in? Hoe krijg je de beste oogst – en wat doe je met je tuin als ‘het seizoen’ voorbij is?

Planten in tekst en uitleg

Na deze brede basis ben je slechts 55 pagina’s in het boek gekropen. En vanaf dan is het tijd om aan de slag te gaan! Vanaf deze pagina vind je informatie over het kweken en verzorgen van tal van groente- en fruitsoorten, van spinazie tot waterkers, van aardpeer tot artisjok en van vijgen tot appels. Per plant lees je hoe je ze verzorgt, hoe je ze zaait en poot (het aantal per meter en het aantal per pot), maar ook hoe je planten snoeit en de oogst maximaliseert. Deze informatie heeft steevast eenzelfde opbouw en is duidelijk omschreven in woord en beeld.

Ga direct naar Een jaar in de moestuin op BOL.com.


Recensie over Een jaar in de moestuin

Moestuinieren is niet bepaald eenvoudig, hoe makkelijk sommige mensen daar ook over denken. Echt moeilijk is het ook niet, mits je tijd en energie steekt in de verzorging en de spelregels van het tuinieren volgt. Na een korte maar krachtige uitleg als basis lees je heel specifiek hoe je bepaalde groentesoorten moet verzorgen, oogsten, opkweken en hoe je de oogst maximaliseert. De informatie is kort en bondig, maar volstaat perfect. Het enige dat ik mistte was de favoriete standplaats. Die staat wel in de tekst omschreven, maar had wat mij betreft zeker een icoontje mogen krijgen.

Score: 8


Informatie

Een jaar in de moestuin,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook B.V., 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789461432285. Prijs: 25.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.