logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een huis kopen? Zo gedaan! Zeker met de tips van Gaby Balkema


huis-kopen-zo-gedaan Een huis kopen doe je niet zo maar even. Daar moet je toch wel serieus over nadenken en een soort van plan maken. Er komt zo veel bij kijken, en met een verkeerde stap zit jij met de bakken peren. Van bouwplannen tot de technische staat van het huis, van de hypotheek tot jouw eigen toekomstplannen: alles moet samenvallen tot één totaalplaatje dat jou en je gezin op het lijf geschreven is. Dat klinkt moeilijk, en dat is het stiekem ook wel. Maar met de juiste tips kom je al een heel eind. Gaby Balkema zet alles op een rijtje in slechts 18 stappen in het praktische boek Huis kopen? Zo gedaan!

Huis kopen

De eerste stappen in het boek beginnen dan ook bij de belangrijkste basis, vind ik zelf. Waarom wil je verhuizen wat zoek je in een huis en wat is je beginsituatie? Welk budget heb je bijvoorbeeld ter beschikking, in welke regio zoek je een huis en wat voor soort huis wil je gaan kopen? Pas dan ga je verder met het boek en komen de overige stappen aan de orde. Pas als je zelf weet wat je wil en waar je naar wilt en kunt zoeken, kun je ook echt vinden wat er bij je past.

De moeilijke beslissingen

Als je echt naar huizen gaat kijken kom je ook tegen de lastige keuzes en bepalingen. Wat wil je, en kan dat in het huis waar je naar kijkt? Of kan het gerealiseerd worden? Daar komt ook vaak een stukje bouwtechnische kennis bij kijken, maar soms speelt een bestemmingsplan ook een rol. Doe daar goed onderzoek naar, voor je een duur huis koopt waar je niet mee kunt wat je eigenlijk wil. Dat en nog veel meer punten komen naar voren in het boek Huis kopen? Zo gedaan! Het knappe van dit kleine boek is namelijk dat de schrijver, die onder andere bestuurslid is van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), in staat is om al die complexe materie heel eenvoudig en duidelijk te verwoorden. Doorloop je de 18 stappen in dit boekje, dan weet je bijna zeker dat je geen kat in de zak koopt! Huis kopen? Zo gedaan! Gaby Balkema LEV boeken, 126 pagina’s, paperback. Prijs: 14,99 euro. ISBN: 9789400508149

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.