logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een dagelijkse portie power, Claudia van Avermaet

Van wie kun je beter voedingsadvies krijgen als van iemand die er dagelijks met beide benen in staat? De Vlaamse Claudia van Avermaet leeft met sport. Ze is niet alleen de zus van topatleet Greg van Avermaet, maar zelf ook werkzaam als sportleerkracht. Inmiddels heeft ze al heel wat kookboeken met gezonde recepten op haar naam staan, allemaal gericht op licht verteerbare maaltijden waar je een lekkere energieboost van krijgt. In Een dagelijkse portie power staan 130 gezonde recepten waar je energie van krijgt. Snel en gemakkelijk te maken. Het boek bevat overigens niet enkel nieuwe recepten: het bestaat uit 50 favoriete gerechten van Claudia, aangevuld met 80 nieuwe recepten.

Tijdstip

Bij kookboeken als dit vind ik het altijd prettig wanneer ze zijn gegroepeerd bij gebruiksmoment. Je zoekt immers een gerecht voor de lunch, en niet ‘iets met appel’. Gelukkig is dat ook het geval in Een Dagelijkse Portie Power. Vanuit de hoofdstukken ontbijt, lunch, avondeten en snacks vind je tal van smakelijk ogende recepten, die werkelijk alle kanten op gaan: van salades met aardappel tot een crumble van appel. Je merkt: het is zeker niet afzien met dit kookboek. Zo lang je gebruik maakt van verse ingrediënten en genoeg groente en fruit eet, kun je best buitensportig lekker eten!

Tips en suggesties

Bij de recepten geeft Claudia een aantal tips en suggesties, wat praktisch is voor wanneer je iets niet lust of in huis hebt. Dat vind ik een praktische aanvulling, het is een meerwaarde als je voor sommige ingrediënten een praktisch alternatief kunt vinden. Door het boek heen vind je ook achtergrondinformatie over bepaalde gerechten en ingrediënten, zodat je ook leest waarom ze in een aantal ingrediënten zijn verwerkt. De recepten zelf zijn praktisch van aard en zijn weinig bewerkelijk.

Ga direct naar Een dagelijkse portie power op BOL.com.


Recensie over Een dagelijkse portie power

Wellicht ken je Claudia van Avermaet wel van haar blog of van de eerdere boeken: Een dagelijkse portie power is een lijvig kookboek met 130 recepten, waarvan er 50 in eerdere boeken en op haar blog zijn geschreven. De recepten zijn eenvoudig te maken en hebben een duidelijke lijst ingrediënten. Pluspunten zijn de alternatieve opties die zijn gegeven bij de recepten en het feit dat je vrijwel alle ingrediënten in je plaatselijke supermarkt kunt halen. In dit boek geen koolhydraatarm, glutenvrij of lactosevrij, maar power uit pure ingrediënten.

Score: 8


Informatie

Een dagelijkse portie power,
Illustrator: nvt
Uitgever: Lannoo, 320 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789401461399. Prijs: 25.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.