logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een bijzondere lunch: stop wat Broodtrommelliefde in de lunchbox


Nichtjes Anouk Soute en Laury van Eerd verrijken Nederland met een wel heel bijzonder product: Broodtrommelliefde. Dit zijn kaartjes met aan de ene kant liefdevolle berichtjes en aan de andere kant weetjes over gezonde voeding. Speciaal voor ouders om (stiekem) bij hun kind in de broodtrommel te doen.

Kaartje in de broodtrommel

Elke dag worden lunchtrommels liefdevol gevuld met boterhammen. De kaartjes van Broodtrommelliefde bieden nog wat extra liefs op momenten dat ouders niet bij hun kinderen kunnen zijn. Fijn tijdens verjaardagen of als kinderen een belangrijke toets hebben. Maar ook: om kids een hart onder de riem te steken op moeilijke momenten, zoals een scheiding, bij ziekte of als ze gepest worden. Verder zijn de kaartjes een uitstekend en stimulerend hulpmiddel voor kindercoachpraktijken, leerkrachten op basisscholen en gewichtsconsulenten.

Speels en vrolijk

De kaartjes van Broodtrommelliefde zijn stuk voor stuk speels en vrolijk vormgegeven en door de ronde hoeken veilig voor kleine kindervingers. Elk berichtje, in A7-formaat, is herbruikbaar en gelamineerd en kan dus tegen een klodder jam en pindakaas. De set bestaat uit twintig kaarten met positieve berichtjes en weetjes over voeding. Zes kaarten zijn leeg, zodat ouders een eigen, persoonlijke boodschap kunnen schrijven. Naast deze set komt Broodtrommelliefde binnenkort ook met een kaartenset met pictogrammen, bedoeld voor kleuters en kinderen die nog niet kunnen lezen.

Broodtrommelliefde

De 8-jarige dochter van bedenker Anouk werd op school gepest, omdat zij door haar eczeem en astma anders en gezonder ging eten. Anouk deed elke dag een lief briefje in haar trommel om het meisje te ondersteunen. Dat werkte: ze werd minder onzeker en had weer plezier in school én het overblijven. Het idee voor Broodtrommelliefde was geboren. Vormgever Laury werkte het idee grafisch uit tot aantrekkelijke kaartjes.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.