logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een baan om van te houden, School of life

Een baan om van te houdenWerk en privé moet je gescheiden houden, zo luidt het alom bekende credo. Maar is dat wel zo? Neem je niet een stuk van je privé mee naar je werk – en andersom? Is het niet belangrijk dat je jouw collega’s als een soort vrienden kunt beschouwen (waar je dagelijks, van 9 tot 5, mee afspreekt 😉 ) Van je hobby of je passie je werk kunnen maken is voor veel mensen een droom. Maar: hoe doe je dat? En is dat eigenlijk wel mogelijk? Een baan om van te houden, een uitgave van The School of Life, duikt in die (on)mogelijke opdracht.

Begin bij jezelf

Als je een baan zoekt om van te houden, dan moet je natuurlijk wel weten waar je precies van houdt. Dat is voor heel veel mensen al een flinke uitdaging. Als je namelijk vraagt “wat zou je willen doen?” Aankomen veel mensen met een wat vage omschrijving. Iets met mensen, iets creatiefs, maar dat zijn wel heel algemene en brede omschrijvingen waar je alle kanten mee op kunt! Een baan om van te houden is in dit geval een soort spiegel die je jezelf kunt voorhouden en waarin je eens kritisch naar jezelf kunt kijken.

Arbeidsmarkt

Naast het stukje zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling die in het boek centraal staat, draait een groot deel van Een baan om van te houden ook om het werkende leven zelf. Met een grote aandachtsspanne voor jouw positie op de arbeidsmarkt en de culturele vooroordelen die daarmee samenhangen. Dat is een hele grote en weidse zin, die ik eigenlijk heel makkelijk kan uitleggen met een klein voorbeeldje. In het boek wordt namelijk gesproken over De Valstrik Van De Werkinvestering. Mensen willen namelijk altijd alles. En alles nu. Dat kan niet! Soms zul je een stapje terug moeten doen om vervolgens te kunnen groeien (in welke richting dan ook). Helaas wordt op zo’n stapje terug nogal negatief gekeken door vrienden, familie en uiteindelijk ook door jezelf. Maar waarom zou het vervelend of negatief zijn om eens even een stapje terug te nemen?

Ga direct naar Een baan om van te houden op BOL.com.


Recensie over Een baan om van te houden

Werk is een heel belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven. Zo nu en dan moet je kritisch de tijd nemen om er goed naar te kijken en over na te denken. Over te dromen, kijken wat je wensen zijn. Een baan om van te houden is een vlot geschreven boek dat je daar bij kan helpen. Het stelt je kritische vragen over jezelf en je werkhouding en dwingt je op een positieve manier om jezelf de juiste vragen te stellen. Alleen dan vind je een baan om van te houden.

Score: 7


Informatie

Een baan om van te houden,
Illustrator: nvt
Uitgever: Nijgh en Van Ditmar, 188 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789038804422. Prijs: 19.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.