logo-liggend-wit-donkerblauw

Educatieve boekjes voor hoogbegaafde kinderen

Je hebt slimme kinderen in alle soorten en maten. Het is lang niet altijd eenvoudig om hen te bieden waar ze mee vooruit kunnen. Zijn kleuters ver vooruit met lezen, dan zijn de boekjes voor hun AVI-niveau vaak lastig, spannend of soms zelfs eng. Maar wat als jouw kind een buitengewone interesse en aanleg heeft voor de wetenschap? Dan heb je helemaal een uitdaging! Probeer maar eens een begrijpelijk boek te vinden over erfelijkheid en genetica… dat is vrijwel onmogelijk! Uitgeverij Deltas heeft een serie boekjes uitgebracht waarin wetenschap wordt uitgelegd aan kleine slimmeriken. In principe zijn de boekjes geschreven voor kinderen van 5 jaar en ouder, maar ook oudere kinderen zullen dankbaar zijn voor de heldere manier waarop deze lastige materie wordt uitgelegd.


Kwantumfysica uitgelegd aan kleine slimmeriken

Auteur: Kwantumfysica uitgelegd aan kleine slimmeriken

Carlos Pazos is al jaren bezig met het uitleggen van lastige onderwerpen op een leuke en toegankelijke manier. Zijn boekjes combineren humor en vrolijkheid met een heldere, wetenschappelijke uitleg. Kwantumfysica is de wereld om ons heen, maar dan in het kleiner-dan-klein. Neutronen en protonen, atomen en fotonen. Al deze onderwerpen komen kort aan bod, zodat kinderen een idee krijgen van wat deze deeltjes inhouden en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Aanleiding is de kat Einstein, die boos wordt op een laserpen. Waarom kan hij die stip nu niet vangen? In het boekje vol lachende deeltjes werk je langzaam maar zeker naar het antwoord toe.

Score: 8

Ga direct naar Kwantumfysica uitgelegd aan kleine slimmeriken op BOL.com.

Genetica uitgelegd aan kleine slimmeriken

Auteur: Genetica uitgelegd aan kleine slimmeriken

Van dezelfde auteur is het boekje Genetica – een leuker en toegankelijker onderwerp dan kwantumfysica. Het boekje draait om een kleine pup, die een andere haarkleur heeft dan de andere pups uit hetzelfde nestje. Hoe komt dat? De basis ligt in de genetica. Met concrete voorbeelden wordt uitgelegd hoe DNA-strengen in elkaar zitten en hoe deze worden vermengd als twee strengen bij elkaar samenkomen. Dominante en recessieve genen worden behandeld, om zo tot de conclusie te komen hoe het kan dat alle dieren en alle mensen anders zijn van elkaar. Het enige kritiekpunt is de vormgeving: deze is soms een tikje verwarrend, waarbij je begint te lezen bij een bijschrift terwijl je juist de zwarte hoofdtekst moet lezen. Zo mis je de informatie die je eigenlijk nodig hebt voor het begrijpen van die bijschriften!

Score: 7

Ga direct naar Genetica uitgelegd aan kleine slimmeriken op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.