logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Deze nieuwe educatieve boeken houden kinderen scherp

kinderen hebben het maar zwaar. Ze moeten iedere dag naar school om te leren en hard te werken. Na de schooltijd is het volgens hem tijd om te ontspannen en te niksen. Maar zeg eens eerlijk: hoeveel schiet je ermee op als je de hele middag aan het gamen bent? Natuurlijk moet er ruimte zijn voor echte ontspanning en vermaak, maar persoonlijk vind ik het toch een kwestie van verloren tijd. Wij kwamen een aantal boeken tegen die onlangs zijn verschenen, die niet alleen leuk zijn om te lezen, maar waar je bovendien nog iets van opsteekt ook. Zo kun je op regenachtige en koude dagen lekker binnen blijven en je tijd toch op een leuke en nuttige manier besteden.


Recensie over Megaveel weetjes kras en ontdek!

deze creatieve blok valt eigenlijk niet onder de categorie boeken, maar is wel ontzettend leuk om binnen handbereik te hebben. De titel van het boek dekt overigens perfect de lading. Deze blok van Instant Einstein is namelijk een quizboek met mega veel weetjes er in. de vragen zijn stuk voor stuk in een multiple choice vorm gegoten, waarbij kinderen het juiste antwoord mogen wegkrassen. Ze zien dan ook direct om het antwoord juist is of niet. Sommige vragen kunnen kinderen weten van school, andere vragen zijn echt weetjes (zoals: hoe groot is het grootste televisiescherm ter wereld?). Als krasblok is het een geweldig middel voor kinderen om in hun eentje te kunnen uitvoeren. Zijn alle vragen opengekrast, dan kun je de blok gebruiken om in een gezelschap quiz vragen aan elkaar te stellen. De vragen zijn verdeeld over meerdere categorieën, er is dus voor ieder wat Wils een sleutelring vind je een kunststof hulpstuk om de vakjes mee open te krassen. Blok is leuk uitgewerkt, heeft een coole vormgeving met illustraties en foto’s en zal zeker tot de verbeelding spreken.

Score: 8


Ga direct naar Instant Einstein – Megaveel weetjes kras en ontdek op BOL.com.


Recensie over Het grote breinbrekers en denkspelletjesboek

uit de categorie hersenkrakers is er nog een imposant boek verschenen: het grote breinbrekers en denkspelletjesboek. het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken: concentratie, logica, geheugen en cijfers. Ieder hoofdstuk bevat een tot twee puzzels of breinbrekers per pagina, voorzien van een korte opdrachtomschrijving. Het is nu aan jou om de puzzels en raadsels op te lossen. Deze oplossingen zijn lang niet altijd even eenvoudig. Soms worden er zelfs behoorlijk grote gedachtesprongen gemaakt, we kwamen bijvoorbeeld een woordpuzzel tegen waarbij de oplossing een Engels woord bleek te zijn. Gelukkig kun je achter in het boek een afdeling vinden met alle antwoorden en oplossingen. Kom je er echt niet uit, dan kun je daar dus even spieken. Het boek zelf is mooi en stevig uitgevoerd met een harde kaft en een goede binding. Je kunt de pagina’s goed openleggen, waardoor je in alle rust naar de verschillende puzzels kunt kijken. De vormgeving is wat eenvoudig, maar volstaat in alle opzichten. Het lijkt in ieder geval niet af en schenkt alle aandacht aan de breinbrekers en denkspelletjes.

Score: 7


Ga direct naar Het grote breinbrekers en denkspelletjesboek op BOL.com.


Recensie over Van T-Rex tot Tandjesgras

CooleSuggesties topper

Ken jij het natuurhistorisch museum Naturalis? Een geweldig museum om te bezoeken, het is absoluut de moeite waard. Een paar jaar geleden (daar heb je misschien wel iets van meegekregen) zijn ze druk bezig geweest met het restaureren van een enorm skelet van een tyrannosaurus-Rex. Deze dinosaurus, Trix genaamd, heeft inmiddels een mooi plekje gekregen binnen het museum. Maar er is natuurlijk veel meer te zien en te ontdekken in het Naturalis! het informatieve boek van T-Rex tot tandjesgras windje mee naar de uitgebreide collectie van het museum en vult de wonderlijke collectie aan met leuke weetjes en feitjes. Schrijver Jan Paul Schutten vertelt op zijn unieke manier over de verschillende dieren en planten die je er kunt vinden. Maar daar houdt hij natuurlijk niet op, want voel je de collectie echt goed begrijpt, zul je meer moeten weten over de natuur en diens oorsprong. Je leest dus niet alleen over de collectie zelf, maar krijgt ook veel te weten over de evolutietheorie, de wetenschappers die een rol hebben gespeeld in het ontdekken van dieren en planten en over de manier waarop biologen hun onderzoeken verrichten. Dat klinkt in eerste instantie een beetje saai, maar gelukkig weet Jan Paul Schutten het zo te brengen dat je gewoon wil doorlezen. De fijn leesbare tekst wordt aangevuld met verduidelijkende illustraties en natuurlijk veel foto’s. Wil jij dus alles weet over de natuur? Dan is het boek Van T-Rex tot tandjesgras een geweldig boek om te lezen.

Score: 9


Ga direct naar Van T-Rex tot Tandjesgras op BOL.com.


Recensie over Willewete: Het Heelal

Willewete is een educatieve boekenreeks die al sinds jaar en dag boeken op de markt brengt over uiteenlopende onderwerpen. De serie is gericht op jongere kinderen, maar is klaar voor een uitbreiding. Willewete+ gebruikt hetzelfde concept van grote illustraties met korte stukjes informatie, maar richt zich daarbij op oudere jeugd. De illustraties zijn bijvoorbeeld wat realistischer en de informatie gaat een stuk dieper dan in de originele serie. Het eerste boek uit deze nieuwe reeks gaat over Het Heelal en is geschreven door niemand minder dan Daniëlle Futselaar. Je kent haar misschien als illustratrice van de reeks Drakenmenners-boeken, maar ze is veel meer dan dat. Zij illustreert namelijk al jaren over het heelal voor verschillende internationale organisaties, waaronder NASA! Daniëlle weet dan ook ontzettend veel over het heelal, waarbij ze haar kennis graag met je deelt. Het eerste deel van dit boek is een lopend verhaal over Luuk en Maya die een spannend avontuur beleven in de ruimte. Tijdens hun avontuur leer je meer over een aantal termen en fenomenen die te maken hebben met de ruimtevaart. Het tweede deel van het boek is een stuk informatiever van aard. Daar lees je in korte kadertjes en tekstblokken over de ontwikkeling van de ruimtevaart en verschillende verschijnselen die je in het heelal kunt vinden. Dankzij de illustraties van Daniëlle komt het heelal hier helemaal tot leven. De combinatie tussen een verhaal als inleiding en een informatief deel als naslagwerk is origineel gevonden, maar zal niet iedereen aanspreken. Sommige kinderen willen natuurlijk gewoon informatie over het heelal, terwijl anderen juist genieten van een spannend ruimteavontuur. De uitwerking van het boek is echter dik in orde: de tekst is prettig leesbaar en de illustraties zijn ongelooflijk indrukwekkend.

Score: 8


Ga direct naar Willewete: Het Heelal op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.