logo-liggend-wit-donkerblauw

Educatieve boeken met een beta-knobbel

Sommige kinderen zijn ontzettend goed met taal, anderen kunnen fantastisch tekenen of zijn een jongleur met cijfers en getallen. Deze twee boeken zijn echt perfect voor kinderen met een bètaknobbel, die willen leren, ontdekken en ontwikkelen. Welkom in de wereld van robots en wiskunde, STEM en trucs, toekomst en fantasie!


Roosbot

Roosbot

Roos is een zachtaardig meisje dat ontzettend begaan is met de wereld. Met veel pijn ziet ze echter dat de mensen in haar omgeving slordig en chaotisch omgaan met de natuur, waardoor uiteindelijk de hele wereld naar de knoppen zal gaan. Ze hoort en leest de nieuwsberichten over de rampspoed die de wereld tegemoet ziet, maar hoort ook over mogelijke oplossingen. Bijvoorbeeld dat robots dé toekomst zijn en beter zijn dan mensen in heel veel dingen. Dat zet Roos aan het denken. Ze besluit dat het leven een stukje beter wordt als mensen zich meer als een robot gaan gedragen. En dat is precies wat zij gaat doen. En zo verandert Roos in een Roosbot.

Roos probeert in Roosbot de wereld een stukje mooier en gezonder te maken. Belangrijker nog: ze probeert op haar eigen manier om de mensen ervan te overtuigen dat ze beter moet de natuur moeten omgaan! Maar robots hebben ook zo hun beperkingen, zo blijkt. Het is in hun wereld heel zwart-wit. Iets is wel zo… of niet. En in de mensenwereld blijkt dát nu niet altijd het geval te zijn. Er zijn heel veel tussenvormen, waar kinderen en volwassenen een tussenweg in moeten vinden. Soms moet je daarbij je idealen een beetje loslaten. Gaandeweg leert Roos bovendien van alles over robots en techniek, waar jij ook een stukje van meekrijgt als lezer. Kunnen mensen robots worden? Is dat echt een ideaalbeeld van Roos?

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Zwijsen, 128 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789048743674. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Roosbot op BOL.com.

Zo cool is wiskunde

Zo cool is wiskunde

Ah, maar dat wisten deze kinderen natuurlijk al lang! Sommige kinderen doen niets liever dan rekenen, orde aanbrengen in hun wereld en slimme manieren bedenken om alledaagse dingen te doen. Maar hoe overtuig je anderen van je passie voor cijfers? Juist: door te laten zien hoe cool wiskunde wel niet is! In dit vrolijke boekje lees je verbluffende trucs en raadsels waarmee je familie en vrienden zal verbazen. Het is daarmee echt een boek dat je voorziet van trucjes en raadsels om mensen in je omgeving te verrassen. Het lijkt daarmee wel of je een echte illusionist wordt, waarbij je de uitkomst van raadsels in de hoofden van de mensen prent, cijfers tevoorschijn tovert die onmiskenbaar het antwoord zijn op jouw willekeurige vragen en die mensen echt goed aan het denken zet voor ze de raadsels kunnen oplossen.

De trucs in dit boek zijn helder en overzichtelijk. Je leest wat je kunt vertellen, hoe je moet reageren op vragen en natuurlijk ook hoe het komt dat de truc altijd uitkomt. Ik bedoel: een truc herhalen is makkelijk, maar weten hoe hij werkt? Dat is van een heel ander kaliber! Iedere truc is voorzien van leuke en vrolijke illustraties die de truc uitleggen… maar soms ook gewoon leuk zijn.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Deltas, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789044761566. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Zo cool is wiskunde op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.