logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Echter de schermen bij een presidentscampagne: Our brand is crisis


our_brand_is_crisis_dd_keyart De film Our Brand Is Crisis had niet op een beter moment uitgegeven kunnen worden. Ten tijde van de presidentsverkiezingen in Amerika kun je de televisie niet aanzetten of je hoort iets over de verschillende campagnes die Trump en Clinton voeren. In deze speelfilm krijg je een bijzonder kijkje achter de schermen. Geen nood: Our Brand Is Crisis is absoluut geen documentaire maar eerder een subtiele persiflage van het principe spin doctors.

Spin in het web

Spindoctors zijn een soort PR-managers die er alles aan doen om het imago van de betreffende kandidaat en daarmee ook de mening van de kiezer te beïnvloeden. En eerlijk is eerlijk: in deze film is dat hard nodig! Je kijkt in deze film mee met de presidentsverkiezingen in Bolivia. Daar heerst de nodige onvrede omdat het simpelweg erg slecht gaat met het land. Een van de presidentskandidaten, Castillo, is al eerder president geweest en heeft door zijn brute en gewelddadige optreden weinig vrienden gemaakt. De campagneleiders probeerden in eerste instantie om het imago van Castillo om te vormen tot een charismatische familieman, maar die verandering is gewoon niet voor elkaar te krijgen. Dan wordt Jane Bodine erbij gehaald. Zij is een vastberaden en creatieve spindoctor, die al flink wat projecten op haar naam heeft staan. Jammer genoeg zijn die niet allemaal even succesvol geweest maar dat komt vooral omdat haar grote concurrent Pat Candy met een tikje slimmer en gehaaider blijkt te zijn.

Met een knipoog

Our Brand Is Crisis klinkt tot nu toe misschien een tikje saai en zwaar beladen. Bij een verhaal als dit kun je natuurlijk niet verwachten dat je een heel vlotte en snelle actiefilm in handen hebt. Saai is hij aan de andere kant ook niet, want dankzij de droge humor van Sandra Bullock krijgt de film met het luchtige randje die het nodig heeft. En dan blijken presidentsverkiezingen ineens een stukje leuker om naar te kijken! Our Brand is Crisis, Warner Bros
Tijdsduur: 103 minuten, Komedie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.