logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Echo Show 8 met Alexa nu beschikbaar voor Nederlandse klanten

Amazon kondigde onlangs aan dat de Echo Show 8 Internationale Versie beschikbaar is voor verzending naar klanten in Nederland. Na de lancering van de populaire luidspreker, de Echo Dot, introduceert Amazon nu een apparaat met scherm als aanvulling op het aanbod van de Echo apparaten. Met een levendig 8-inch HD-scherm, een krachtige camera voor videogesprekken en nieuwe personaliseringsfuncties biedt de Echo Show 8 Internationale Versie nieuwe functies die de Alexa-ervaring verbeteren. In Nederland kunnen klanten Alexa in het Engels (Verenigd Koninkrijk) gebruiken voor toegang tot lokaal nieuws en radiostations, lokale kennis en enkele van Alexa’s andere populairste functies, waaronder timers, alarmfuncties, het weer, smart home en Alexa-to-Alexa bellen.

“We zijn verheugd om de Echo Show 8 Internationale Versie aan ons aanbod van Echo apparaten in Nederland toe te voegen. Met de Echo Show 8 richten we ons op het creëren van functies die de gebruikservaringen van onze klanten verbeteren – het bieden van een krachtige camera met digitale pan en zoom mogelijkheden en de mogelijkheid om op een veilige manier toegang te krijgen tot de ingebouwde camera waarmee gebruikers hun huis kunnen controleren als ze weg zijn.”

Eric Saarnio, Vice President, Amazon Devices International

Echo Show 8

Echo Show 8 – met een 13-megapixel groothoekcamera die gebruikers gecentreerd in beeld houdt – slechts €129,99. De Echo Show 8 Internationale Versie heeft een levendig 8-inch HD-scherm met adaptieve kleurweergave; een krachtige, 13-megapixelcamera met een ingebouwde cameracover; een octa-core processor en dubbele stereoluidsprekers voor een helder, gebalanceerd geluid. De camera draait en zoomt automatisch terwijl gebruikers videogesprekken voeren, zodat ze gecentreerd in beeld blijven. Gebruikers kunnen eenvoudig Alexa vragen een videogesprek te starten. Bellen met meerdere personen is ook mogelijk: gebruikers kunnen een groep van maximaal zeven familieleden aanmaken en via “Alexa, call my Family” het groepsgesprek starten. Echo Show 8 kan ook herinneringen van gebruikers laten zien: gebruikers kunnen Amazon Photos gebruiken om het startscherm in een digitale lijst te veranderen.

Met dubbele stereoluidsprekers en een HD-scherm levert de Internationale versie van de Echo Show 8 een meeslepende entertainmentervaring. Het is mogelijk om door het aanbod van tv-series of films van streamingdiensten* zoals Prime Video en Netflix te bladeren of Alexa te vragen favoriete muziek van muziekdiensten* zoals Amazon Music of Spotify af te spelen. Alexa toont ook muziekafspeellijsten of aanbevelingen voor zenders op basis van het nummer dat Amazon Music of Spotify afspeelt, zodat gebruikers gemakkelijker een volgende favoriete artiest of nummer te ontdekken.

Op zoek naar coole gadgets?

Smart Home

Gebruikers kunnen hun smart home beheren door compatibele apparaten zoals lampen, stekkers, camera’s en thermostaten met behulp van het interactieve display of hun stem te bedienen. Ze kunnen ook veilig toegang krijgen tot een live-feed op de Echo Show 8 vanuit hun account op de Alexa-app of andere Echo Show-apparaten om hun huis op elk gewenst moment te controleren.

Alexa wordt nog proactiever. Via het instellen van routines is het mogelijk om compatibele lichten in te schakelen bij het ’s ochtends binnenlopen van een kamer en daarbij direct het weer te laten zien. Om energie te besparen kan Alexa door het instellen van een routine compatibele apparaten elke avond op een specifiek tijdstip uitschakelen als gebruikers naar bed gaan. Alexa is ook in staat om bepaalde geluiden te herkennen, zoals een huilende baby, blaffende hond, hoestende of snurkende persoon en daaraan een reeks geautomatiseerde acties te verbinden. Via een ingestelde routine is het bijvoorbeeld mogelijk om geleidelijk het slaapkamerlicht aan te doen wanneer Alexa het geluid van een huilende baby detecteert of witte ruis aanzet wanneer je partner ’s nachts snurkt.

Gebouwd met het oog op privacy

Echo Show 8 Internationale Versie is ontworpen met meerdere lagen van privacybescherming, inclusief microfoon- en camerabediening en ingebouwde covers voor de camera. Klanten kunnen hun spraakopnames beluisteren en verwijderen. Meer informatie over de functies transparantie en controle voor Alexa is te vinden op Amazon.com/devicesupport.

Extra apparaten met ingebouwde Alexa-functie

De Alexa Voice Service (AVS) stelt ontwikkelaars in staat Alexa rechtstreeks in hun producten te integreren, waardoor aangesloten apparaten profiteren van het gemak van spraakbesturing. Bedrijven zoals LG Electronics en Bose hebben momenteel al Alexa ingebouwd in hun producten en Marshall is van plan om in Nederland producten uit te brengen met ingebouwde Alexa, waardoor klanten toegang krijgen tot een toenemend aantal Alexa skills en smart home integraties op hun favoriete apparaten.

Prijzen en beschikbaarheid

Echo Show 8 Internationale Versie is beschikbaar in de kleur Antraciet. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk en de apparaten worden in januari 2023 aan klanten geleverd. Echo Show 8 Internationale Versie kost €129,99. Bepaalde mogelijkheden en skills van Alexa zijn mogelijk niet in alle landen en talen beschikbaar, kunnen op elk moment worden gewijzigd en vereisen mogelijk aparte abonnementen. Nederlandse taal is niet beschikbaar.

*Abonnementen kunnen vereist zijn.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.