logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Easy@Home, back to basic met Ilse

Ilse D’hooge zegt je misschien weinig qua naam, maar ze is al lange tijd actief met het bedenken van recepten. Zo schrijft ze al jaren voor Libelle en Libelle Lekker. Samen met haar man runt ze vishandel C-Food in Lochristi bij Gent, waar ze ook kookworkshops geeft. Easy@home,back to basic is haar tweede kookboek dat ze onder haar eigen naam uitgeeft. Eigenlijk wel logisch om een boek te schrijven. Als schrijver van recepten werd ze namelijk vaak gevraagd om ‘haar favoriete recepten’ en technieken om iets bijzonders op tafel te zetten. In Easy@Home, back to basic laat ze de basis van het koken zien. Authentieke recepten waar je niet zonder kunt.

Klassiekers op de kaart

En zo laat Ilse je in Easy@home: Back to Basic zien hoe je de klassiekers op tafel zet en laat ze je gerecht voor gerecht zien welke kooktechnieken je er het beste voor gebruikt. Zo leer je telkens weer wat nieuws, zonder saaie hoofdstukken aan theorie door te hoeven bladeren. Daarnaast geeft ze tussendoor antwoord op verschillende kookvragen, waar je weer wat van kunt opsteken. Het boek is opgedeeld in Kip, Vlees, Vis, Veggie, Soep&Bouillon en Sauzen, Vinaigrettes&Marinades. Elk hoofdstuk heeft zijn ‘Easy in 4 steps’-recept, eenpansgerechten die een basis kunnen zijn waarop je kunt terugvallen als je geen inspiratie hebt of als het even snel moet gaan. In alle recepten staan praktische tips zoals: in welke richting snijd je het vlees, moet het deksel erop bij het koken van groene groenten, welk deel van de kip gebruik je in de wok, hoe krijg je een krokant korstje aan de vis en nog veel meer.

Ga direct naar Easy@Home, back to basic met Ilse op BOL.com.


Recensie over Easy@home: Back to basic met Ilse

CooleSuggesties topper

Om lekkere gerechten op tafel te zetten hoef je niet meteen alle registers open te trekken en met exotische kruiden of ingewikkelde kooktechnieken aan de slag te gaan. De klassiekers doen nog altijd goed dienst, vergeet die zeker niet! Bovendien is het verstandig eerst te leren lopen voor je gaat rennen. Begin dus met deze oude bekenden voor je verder gaat met spannende gerechten vol vreemde trucjes. Dit kookboek is eenvoudig en zeer toegankelijk geschreven. De vele tips en trucs maken het een aanwinst voor de beginnend kok, maar ook de ervaren thuiskok zal er nog het een en ander van opsteken.

Score: 9


Informatie

Easy@Home, back to basic met Ilse,
Illustrator: nvt
Uitgever: Manteau, 196 pagina’s, handcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022336632. Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.