logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: EA Sports WRC


Gamers die houden van wat actie en spektakel komen soms uit in de wondere wereld van autoraces. Denk daarbij aan titels als F1, Gran Turismo en Need for Speed… maar heb je wel eens gekeken naar EA Sports’ WRC? Vast wel – deze game staat hoog aangeschreven als het aankomt op offroad racen en rallyrijden… en dat is niet voor niets!

Uithoudingsvermogen testen

Er is in deze game iets nieuws te melden: de races zijn langer! Dankzij een nieuwe interne engine was het volgens Codemasters mogelijk om dichter bij de originele beleving te komen. Daarbij zijn er langere racebanen mogelijk – tot wel twee keer zo lang als in de vorige editie. Een baan van 30 kilometer lengte zorgt ook voor gamers een redelijke uitputtingsslag (hoewel die natuurlijk niet te vergelijken is met the real real achter het stuur). Toch is het een mooie uitdaging om je prestaties constant te houden tijdens zo’n race. Hoewel deze racegame je het vuur behoorlijk aan de schenen legt, is het overigens geen super-realistische simulatiegame. Het is meer arcade dan de andere bekende titel uit de stal van Codemasters, Dirt. Dat maakt het wat toegankelijker voor de iets minder fanatieke racer (waar ik persoonlijk echt wel blij mee was 🙂 )

Grafisch spektakel

Daarbij maakt EA Sports WRC maximaal gebruik van de latest-gen consoles, waarbij het de prestaties tot een uiterste drijft. Dat zorgt voor levensechte graphics, fantastische geluidseffecten en een besturing die bizar realistisch aanvoelt, met wisselende bedieningseigenschappen als je in een ander voertuig stapt. Fantastisch om te zien en te beleven, maar het is ook wel een beetje dubbel: soms is er zoveel actie op het scherm, dat de graphics even op een lager pitje komen, maar aan de andere kant heb je daar als coureur weinig oog voor. Jij bent veel te druk bezig om je voertuig de goede kant op te sturen! Bovendien verdoezelen de realistisch ogende stofwolken behoorlijk wat van eventuele onregelmatigheden.

Carrièremodus

Natuurlijk mat een carrièremodus in EA Sports WRC niet ontbreken. Je gaat daarin echt een carrière als racer tegemoet, compleet met het afsluiten van contracten, het knuffelen van sponsoren en het aannemen van het juiste personeel. Oh, en natuurlijk met racen. Zonder een goede tijd op de klok kom je nergens! Eigenlijk zijn deze modi al zo uitgebreid, dat er weinig vernieuwing meer mogelijk is. Een leuke toevoeging is wel de optie om zelf een auto te kunnen samenstellen, naast het beheer van je standaardauto (uit de klasses WRC Junior, WRC2 en WRC). Je kunt in totaal uit meer dan 70 verschillende voertuigen kiezen om te kopen en op alle punten te tweaken.


Ga direct naar EA Sports WRC op BOL.com.

Recensie over EA Sports WRC

EA Sports WRC is een fantastische game voor raceliefhebbers, die toch iets meer meegaandheid wensen dan bij bijvoorbeeld de Dirt-games. WRC is een een officieel gelicentieerde World Rally Championship-ervaring, wat je natuurlijk een feest van herkenning kan opleveren als je dit kampioenschap volgt. Ook de graphics, sponsoren en voertuigen passen hierbij, met realistisch ogende auto’s die je naar wens kunt pimpen en bestickeren. Het rijgedrag blijft superieur, etappes zijn gigantisch lang (tot 30 kilometer), het geluid is uitstekend en de selectie moderne en historische rallyauto’s is bijna perfect uitgevoerd. De fraaie graphics glitchen zo nu en dan, maar persoonlijk heb ik daar geen hinder aan ondervonden. Toch is het een smet op deze game, die anders nagenoeg subliem zou zijn.

Score: 8


Info

EA Sports WRC
Uitgever: EA Games
Getest op: PS5
Genre: simulatie
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.