logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stoppen of aanpassen? De e sigaret als optie.

Het nieuwjaar komt met rasse schreden naderbij. Dit is hét moment voor veel mensen om hun goede voornemens kenbaar te maken. Het gros van die goede voornemens draait om een gezondere levensstijl: gezonder eten, meer bewegen… en stoppen met roken. Stuk voor stuk nobele plannen, maar jammer genoeg zijn de meeste van deze voornemens geen lang leven voorbehouden.

Zo sneuvelen goede voornemens

Waarom die nobele plannen niet zo lang stand houden? Heel simpel: mensen zijn gewoontedieren. Je hebt door de jaren heen bepaalde vervelende gewoontes opgebouwd, zoals ongezond eten of te weinig bewegen. En gewoontes ineens aanpassen? Dat lukt vrijwel niemand. Je moet langzaam wennen aan nieuwe handelingen! Om plots te stoppen met roken is dan ook niet altijd even slim. De lichamelijke verslaving op nicotine is in afzienbare tijd uit je lichaam, maar de gewoonte blijft. De drang om te roken heeft dan niets te maken met de behoefte naar nicotine, maar met de handeling. Het moment wordt je afgenomen. Als je het roken wil afbouwen of je wil overstappen op een minder schadelijke gewoonte, zijn er een aantal opties. Wat dacht je van e sigaretten?

Overstappen op e sigaret

Nee, in plaats van te stoppen met roken kun je ook een fijne tussenstap maken, waarbij je wel (grotendeels of helemaal) afstapt van die vervelende en ongezonde nicotine, maar waarbij je jouw geliefde moment nog wel kunt pakken. Met een e sigaret heb je namelijk wel het gevoel dat je rookt, zonder de ongezonde bijwerkingen van nicotine en de geïnhaleerde rook. Door die elementen weg te nemen, maak je een heel mooie sprong naar een gezonder leven! Op websites als damp-e.nl vind je tal van opties als het gaat om e sigaretten en e liquids, de vullingen voor je elektronische sigaret.

De voordelen van een e sigaret

Let wel dat ik het hier heb over de voordelen van een e sigaret boven een normale sigaret. Het is en blijft natuurlijk beter om helemaal niet te roken! Ik sprak net al over de vermindering van de inhalatie van rook, wat het risico op hart-, vaat- en longziekten aanzienlijk verlaagd. Doordat je longen herstellen en minder last hebben van de rook, zul je meer zuurstof kunnen verwerken. Daardoor wordt je fitter en energieker. Bovendien zullen je smaakpapillen langzaam herstellen, waardoor je beter kunt ruiken en proeven. En over ruiken gesproken: je omgeving zal veel minder last hebben van jouw rookgeur! Als bonus is het roken van een e sigaret een stuk goedkoper dan het roken van normale sigaretten. Genoeg redenen om de overstap een kans te geven, nietwaar?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.