logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: E-Boy – Blikseminslag, Anh Do

E Boy Blikseminslag Anh Do

Schrijver Anh Do ken je waarschijnlijk wel van de spannende en grappige boeken over Ninja Kid, een jongen die stiekem een briljante ninja blijkt te zijn, maar zijn krachten nog onder controle moet krijgen. Met E-Boy gaat hij een stapje verder en duikt hij in een andere leeftijdscategorie: de hoofdpersoon is namelijk een puber, Ethan, die net is toegelaten op een imposante IT opleiding.

Ziektebeeld

Ethan kampt echter met een groot probleem. Hij heeft een tumor in zijn hoofd, dat een dikke stempel op zijn leven drukt. Tot hij de knappe professor Penny ontmoet. Zij is één van de meest begaafde artsen ter wereld en heeft een uniek systeem ontwikkeld: een androïde robot Gemini, die in staat is om met ongekende precisie en nauwkeurigheid operaties uit te voeren. Ethan en zijn ouders zijn ten einde raad en besluiten mee te werken aan dit experiment. Tijdens de operatie slaat de bliksem echter in op het laboratorium waar Ethan wordt geopereerd… en krijgen Ethans hersenen een fikse opdonder. De jongen overleefd het, wonder boven wonder, maar houdt er een bijzondere gave aan over. Hij kan vanaf dat moment met elektronische apparaten ‘communiceren’ en hacken!

Over geneeskunde, politiek en oorlog

Vanaf dat moment gaat het hard. Gemini wordt door de overheid weggenomen en ingezet als ultieme soldaat. De protocollen van professor Penny worden genegeerd en herschreven om van Gemini een echte moordmachine te maken. Ondertussen ontdekt Ethan dat zijn ouders flink in de schulden zitten en wil hen helpen door geld over te boeken van een corrupte politicus. Tijdens die strooptochten om geld (lang verhaal – lees het boek!) ontdekt hij dat er fikse fraude is gepleegd in de verkiezingsstrijd die gaande is. Woedend laat hij een dreigement achter bij de regering en denkt daarmee klaar te zijn… maar verre van dat. De regering weet het signaal te herleiden naar Ethans huis en arresteert zijn ouders. Wat moet hij nu doen? Als E-Boy neemt hij het heft in handen en gaat de strijd aan.


Ga direct naar E-Boy: Kortsluiting op BOL.com.

Recensie over E-Boy: Kortsluiting

In dit eerste boek ontdek je hoe E-Boy aan zijn krachten komt en hoe hij er mee leert omgaan. Kort wordt de school aangestipt, maar veel aandacht krijgt zijn opleiding niet. Best vreemd, aangezien zijn twee beste vrienden ook even aan bod komen. Jammer dat die niet meer aandacht hebben gekregen in het boek. Ethan doet zijn best om eerlijk en rechtvaardig te zijn, maar hebberigheid en inhaligheid (en een beetje opscheppen) hoort natuurlijk bij de puberwereld. Het boek is spannend, vooral de situaties met Gemini in het oorlogsgebied zijn soms een tikje grappig en zitten in ieder geval vol actie. Niet alle delen zijn even geloofwaardig en logisch, maar daar moet je soms omheen stappen. Het boek bevat coole illustraties die Ethan en zijn omgeving goed laten zien.

Score: 7


Informatie

Titel: E-Boy: Kortsluiting
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 11 jaar
ISBN: 9789020624984
Prijs: 13.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.