logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: The Upside op dvd

Miljonair Philip Lacasse (een rol van Bryan Cranston) leeft in hartje Manhattan in een gigantische penthouse, maar is door een ongeluk in een rolstoel komen te zitten. Hij kan enkel nog zijn hoofd bewegen, en verder niets. Ongelukkig en veeleisend als hij is, blijft hij zijn begeleiders maar ontslaan. Er is iets dat hij zoekt, maar wat?

Bajesklant

Ondertussen zie je het verhaal van Dell (gespeeld door stand up comedian Kevin Hart). Je ziet dat hij ieder dubbeltje moet omkeren. Zijn vrouw is bij hem weg, zijn kind ziet hij nauwelijks. Hij heeft het flink verprutst, in zijn jeugd heeft hij meer cellen gezien dan schoolboeken. De financiële stroom van zijn uitkering staat op het punt gestaakt te worden, omdat hij niet genoeg solliciteerd. Wanneer hij op een schoonmaakbaantje reageert in de flat van Philip, stapt hij per ongeluk uit op de bovenste etage… en komt midden in een sollicitatieprocedure terecht als persoonlijk verzorger.

Band

Philip ziet het wel zitten, zo’n roekeloze flodder als Dell. Hij geeft hem een kans en een flink salaris. Dell leert snel en past zich netjes aan, zoals je in de film zult zien. Het blijkt een goede man te zijn met een klein hartje, iets waar Philip goed op geanticipeerd heeft. Terwijl Dell alle kansen aangrijpt op Philip mee naar buiten te krijgen en wat meer te genieten van het leven, maakt hij ook een paar flinke fouten. Zal Philip hem die kunnen vergeven?

Ga direct naar The Upside op BOL.com.


Recensie over The Upside

Het verhaal komt je misschien bekend voor, The Upside is inderdaad een remake van de indrukwekkende Franse monsterhit Intouchable. Hoewel het veel van de charme heeft van het origineel, komt het toch niet helemaal zo indrukwekkend over. Vooral de scherpe tong van Dell en de kennis van straattaal van Philip doen een beetje afbreuk aan de sfeer. Ken je Intouchable echter nog niet, is The Upside zeker een aanrader!

Score: 7


Informatie

Titel: The Upside
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 126 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.