logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Rocketman


De film Rocketman heeft al heel wat stof doen opwaaien. In de lopende trend van biografieën van artiesten en bands (ieder op zijn eigen en unieke manier) heeft Rocketman de bizarre rockster Elton John wel op een heel bijzondere manier in de kijker gespeeld. Wij bekeken de film en verwonderden ons over de invloed en de macht van populariteit en de faam die komt kijken bij het artiest-zijn. De glamour aan de ene kant, de negatieve effecten op de andere kant … maar alles op een meesterlijke wijze in beeld gebracht door Taron Egerton, die de sterren van de hemel speelt, zingt en danst in de rol van Elton John.

In de huid van Elton John

Er zijn maar weinig mensen die de liedjes van Elton John niet kennen, al zijn het er maar een stuk of twee, drie. De man heeft al jaren lang invloed op de popmuziek in al zijn aspecten. Hij heeft heel wat albums en topliedjes op zijn naam staan. Maar hoe is deze man zo hoog aan de top gekomen? Wat was zijn verhaal? In Rocketman krijg je een (geromantiseerde) blik in het leven van deze bijzondere popster. Daarbij begint het verhaal al op jonge leeftijd, wanneer de kleine Elton nog thuis woont bij een vader die in het leger zit, nauwelijks thuis is en zijn zoon geen blik waardig gunt en zijn moeder die Elton dat alles kwalijk neemt… of niet Elton, maar Reggie, zoals Elton eigenlijk heet. In de loop der jaren heeft hij zijn naam veranderd naar zijn artiestennaam, Elton John!

Muzikaal genie

Wat duidelijk blijkt, is dat Reggie (Elton) een muzikaal genie is, met een absoluut gehoor. Zodra hij een liedje hoort, speelt hij het probleemloos na. Daarbij kan hij ook woorden van anderen probleemloos op muziek zetten. Na de nodige scholing probeert hij het te maken als een artiest. Wanneer hij bij een platenbaas aanklopt wordt hij verwelkomd door een onbekende producer – een assistent of de zoon van, dat wordt niet helemaal duidelijk in de film. Deze man bied hem echter een contract aan, tot groot ongenoegen van de producer zelf, die kritiek heeft op alles of niets. Reggie krijgt echter een paar teksten mee, geschreven door Bernie Taupin, waar hij muziek onder moet zetten. De twee mannen komen met elkaar in contact en kunnen het prima met elkaar vinden. Ze schrijven samen nummers en presenteren dat aan de platenbaas. Die wil er wel wat mee doen. Al snel schieten ze door naar Amerika, om daar naam voor zichzelf te maken.

Podiumbeest

Intussen heeft Elton John zich ontpopt als een echt podiumbeest, met flamboyante kostuums, een hele circusact om ieder optreden en een altijd vrolijk gezicht. Achter de coulissen echter zien we Elton als opgefokte man, verslaafd aan drank en drugs, zichzelf verliezend bij zijn nieuwe manager, John Reid, die met een mooi koppie misbruik maakt van de hele situatie. Je ziet Elton opstijgen als de echte Rocketman naar ongekende hoogtes, om vanuit daar weer neer te crashen als een vallende ster.

Rocketman-stills

Naast Taron Egerton worden de rollen vertolkt door Jamie Bell (Billy Elliot) als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden (Game of Thrones) als John Reid, Eltons eerste manager en Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Eltons moeder Sheila Farebrother. De regie is in handen van Dexter Fletcher.

Ga direct naar Rocketman op BOL.com.


Recensie over Rocketman

CooleSuggesties topper

Rocketman vertelt het unieke verhaal van Elton John, op het moment dat hij tot inkeer komt. Hij komt, verkleed als oranje duivel, een afkickmeeting binnen in de stad waar hij toevallig is en begint te vertellen. Zijn verhaal is dan ook doorspekt met muziek en flashbacks, waarbij de verhalen soms een tikje door elkaar heen lopen. De muziek van Elton wordt zo nu en dan aangepast om het verhaal beter neer te zetten, maar er zijn nog genoeg momenten aanwezig waarop je geniet van Eltons originele muziek. Een topproductie die je een boeiend verhaal voorschotelt vol flashbacks en goede muziek.

Score: 9


Informatie

Titel: Rocketman
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 121 minuten
Genre: muziek.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.