logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie Brexit – the Uncivil War


Brexit – the uncivil war – neemt je mee terug in de tijd. De zomer van 2016 is namelijk een roerige periode in het politieke wereldje van het Verenigd Koninkrijk. Er is namelijk een heuse tweestrijd gaande over het wel en wee van de UK, en dan met name over de toekomst binnen de EU. Er is besloten om een referendum te houden over de keuze. Voor- en tegenstanders voeren koortsachtig campagne.

Politieke einzelgangers

Ook achter de schermen zijn beide kampen hard aan het werk om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Campagneleider van de voorstanders is Dominic Cummings, een rol die door Benedict Cumberbatch wordt neergezet. Je leert Cummings kennen als een excentrieke man, die moeite heeft om zijn eigen gedachtes voor zichzelf te houden. Hij meent het grotere plaatje te zien en weet precies hoe hij mensen kan krijgen waar hij ze wil hebben. De vraag is: lukt dat ook bij zo’n groot onderwerp als de Brexit?

Slimme spelletjes

Als campagneleider was Cummings veel bezig achter de schermen bij grotere partijen en enorme bedrijven. Hij weet dus hoe hij alle feitjes op een rij kan krijgen en wat hij moet doen om zijn zin door te drijven. Met oude en nieuwe technieken weet hij de gemiddelde consument op zijn hand te krijgen. In de film zie je hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, wat je best een leuk kijkje achter de schermen biedt. Zo wil Cummings slimme algoritmen inzetten om verborgen stemmers op te sporen op internet. Maar deze aanpak is op zijn zachtst gezegd omstreden en het duurt niet lang of traditionele eurosceptici krijgen het aan de stok met moderne Brexiteers.


Recensie over Brexit – the uncivil war

Er is veel gezegd en geschreven over de Brexit – het feit dat de UK de EU gaat verlaten lijkt onafwendbaar. Maar hoe heeft het zo kunnen komen? The Uncivil War laat het je zien op een bijzondere manier: een tikje humoristisch, flink ontdaan van alle politieke praatjes en met een paar excentrieke personages in de hoofdrol. Daarmee is het niet alleen een interessante, maar ook vermakelijke film om te zien. Houdt in gedachten dat het een film is die gebaseerd is op deze feiten, en niet laat zien hoe het feitelijk gebeurd is. Het is geen documentaire!

Score: 7


Informatie

Titel: Brexit – the Uncivil War
Uitgever: Just Entertainment
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Ga direct naar Brexit – The Uncivil War op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.