logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: American Animals

In onze geschiedenis zijn er zo veel bizarre feitjes en weetjes te vinden, maar soms is het zonde om er niets meer mee te doen. Zo neemt American Animals ons mee terug in de tijd. Na een bezoek aan de Transsylvania University besluiten vier jonge vrienden Spencer Reinhard, Warren Lipka, Eric Borsuk en Chas Allen om voor de lol het meest zeldzame en waardevolle boek uit de schoolbibliotheek te stelen. Gewoon, omdat het kan. Maar wat begint als een grap verandert al snel in een bizar avontuur met serieuze gevolgen.

Knipoog naar Oceans 11

Natuurlijk is deze film geen documentaire, die nauwgezet iedere minuut van de waargebeurde beleving in scène zet. Nee, het is een leuke en luchtige film geworden, met bovendien regelmatig een dikke knipoog naar Oceans 11. Waarom ook niet? Toch is het verhaal flink anders. Dit zijn geen doorgewinterde criminelen, maar vier (niet al te slimme) jongeren die gezien hun situatie plots een kans zien op een alternatief leven van rijkdom. Maar een kunstroof is geen eenvoudige klus, ook al lijkt er slechts één oudere dame tussen hen en het kunstwerk te staan. En dan is er nog de vraag aan wie je je het kunstwerk zal kunnen verkopen.

Alles in de soep

Natuurlijk verloopt de overval niet zoals gepland, al vanaf de eerste zet gaat het finaal mis. Het bizarre van de film is dat het een super spannend verhaal blijkt te zijn, dat eigenlijk meesterlijk in beeld is gebracht. Hoewel het hier gaat om een paar boeken, zul je regelmatig naar het puntje van je stoel schuiven. Het verhaal wordt soms wat luchtiger, dan wel spannender gemaakt door een kort interviewfragment met de daadwerkelijke daders.

Ga direct naar American Animals op BOL.com.


Recensie over American Animals

Een overval plegen – hoe doe je dat een beetje netjes? De vier jongeren uit American Animals hebben er duidelijk niet heel erg goed over nagedacht. De pubers stelen een paar oude en prijzige boeken uit de schoolbibliotheek en komen daarna van de ene blunder in de andere terecht… Filmbeelden worden geniaal afgewisseld met interviewfragmenten met de echte daders, die de ietwat komische maar vooral spannende film een documentaire-achtig tintje geven.

Score: 8


Informatie

Titel: American Animals
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 119 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.