logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Snel naar de winkel: Duvel x Hedof


Duvel heeft een te gekke traditie, om regelmatig met een bekende kunstenaar in zee te gaan voor een nieuwe editie van de Duvel Collection. Dit keer was die eer aan de Bredase illustrator Rick Berkelmans, bekend onder de naam Hedof. Samen vieren ze het feest van gezelligheid, het feest van verbinding.

De kunst van het vieren

Nu is het toeval dat Hedof zelf fan is van de Duvel Collection. Hij heeft al heel wat collectors items in zijn kast staan, zoals die van Piet Parra, Morrison Schiffmacher en Franky Sticks. Hij kreeg volledige, creatieve vrijheid voor het maken van zijn design. En dat is geweldig goed uitgepakt. Het kleurrijk versierde glas is een genot om naar te kijken, waarbij de abstracte en kleurrijke figuren niet alleen bier, maar ook feest als centraal thema hebben.

Dat ik mijn eigen glas kan toevoegen aan de collectie en mijn ontwerp nu zelf een collectors item is, voelt nog een beetje onwerkelijk.

Rick Berkelmans, aka Hedof

Inspiratie uit verbinding

“Vieren is wat me inspireerde, even weg uit het dagelijkse leven. Hoe wilder uitgedost, hoe wilder vaak het feest. Dat moment heb ik proberen te vangen middels mijn design voor het Duvel glas. Ik wilde een glas maken dat uitnodigt om te vieren en te proosten op iets kleins of iets groots.” Aldus Rick. Inspiratie voor het design haalt Hedof uit momenten van verbinding; middels zijn ontwerp neemt hij je mee in “de kunst van het vieren”. Vieren kent wereldwijd vele vormen en gedaanten. Maar er is een grote gemene deler: het echt even loskomen van de dagelijkse routine en stilstaan bij een moment of mijlpaal, vaak gepaard met een proost. En dat is precies de plek waar Duvel en Hedof elkaar vinden. Het nieuwe designer glas is vanaf 4 september aanstaande, in een beperkte oplage, verkrijgbaar.

Over Hedof

Hedof is de studionaam van illustrator Rick Berkelmans. Zijn opvallende illustratiewerk is een doordachte, slim uitgebalanceerde compositie vol bontgekleurde landschappen, sneaky figuren en gekke vormen. Een weerspiegeling van Rick’s positieve instelling. Zijn sprekende illustraties zijn wereldwijd te bewonderen op producten, muren in zowel Nederland als het buitenland, installaties en in magazines.

Over de Duvel Collections

Duvel is veel meer dan een passie voor bier. Het is een echte passie voor goede smaak. Voor de Duvel Collection brengen jaarlijks internationale en opkomende artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas. Het resultaat is een gelimiteerde oplage kunstobjecten. Eerder mochten Piet Parra, Eley Kishimoto en Denis Meyers zich uitleven op het glas. Nadien volgden onder andere Stefan Glerum, Morrison Schiffmacher, Franky Sticks en nu dus Hedof uit Breda. Voor een highlight-overzicht van artiesten die Hedof voorgingen, check de Duvel Art Gallery video op  https://www.duvel.com/nl-nl/collections

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Duvel designer glas 2023 is vanaf 4 september, in beperkte oplage, verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau bij aankoop van Duvel. Check www.duvel.com/hedof voor meer info.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.