logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Drink je bier uit het nieuwe Duvel Collection glas


De Nederlandse Morrison Schiffmacher, inderdaad: dochter van tattoo-icoon Henk Schiffmacher, heeft zich mogen uitleven op het ontwerp van het nieuwste model van de iconische Duvel Collection glazen. Deze glazen hebben al een mooie geschiedenis: sind 2007 worden verschillende kunstenaars en artiesten door Duvel uitgenodigd om helemaal los te gaan op het bijzonder gevormde glas. Duvel en Morrison zijn een perfecte match. Het erfgoed van beiden ambachten, het bierbrouwen en het tatoeëren, berust in beide disciplines op authenticiteit en respect voor het verleden. Geheel in eigen stijl heeft Morrison zich laten inspireren door het verhaal dat bij één op de 1000 Duvel flessen naast een duivel ook een engeltje op het etiket staat.

Morrison Schiffmacher ontwerpt Duvel Glas

“Het Duvel glas is zo kenmerkend en iconisch, ik vond het een eer dat ik gevraagd werd om een design te bedenken,” aldus Morrison. “Ik ben fan van Vlaamse kunstenaars en van de stad Antwerpen en ben direct in de geschiedenis van Duvel en het glas gedoken. Ik werd gegrepen door het verhaal over het duveltje en het engeltje op het etiket. Sowieso hou ik van dat soort tegenstellingen. Ik zag een zeeman of een matroos voor me, die een tatoeage met tegenstellingen laat zetten (de duivel en de engel) en vervolgens geniet van een glas bier in de kroeg en een goed gesprek heeft. Mijn ontwerp laat niet het contrast, maar juist het samenspel tussen goed en kwaad zien, de verbondenheid tussen de duivel en engel. Een metafoor voor het leven, en dus ook voor een avond in de kroeg.”

Over het Art Glass

Het collectors item art glass, ontworpen door Morrison Schiffmacher, is tijdelijk verkrijgbaar bij vrijwel alle grote supermarkten en slijterijen. Het glas is verpakt in een giftpack met vier flesjes Duvel en een art glas. De adviesprijs voor het giftpack is € 6,99. Het glas van Morrison Schiffmacher laat duidelijk zien wat haar achtergrond is. Het glas heeft een unieke stijl, die je perfect zou kunnen omvormen tot een coole tattoo. Maar ook op een glas laat haar creativiteit een heel positieve indruk na. Vol klein details, grappige knipogen en een heel coole styling. We love it!

Over Duvel

De Belgische brouwerij Duvel Moortgat heeft altijd al interesse gehad in hedendaagse kunst, design en architectuur. Zo wordt er regelmatig samengewerkt met musea voor hedendaagse kunst zoals SMAK, WIELS en internationale evenementen zoals de biënnales van Venetië en Lyon. Michel Moortgat (CEO Duvel Moortgat) heeft veel interesse in hedendaagse beeldende kunst, zoals blijkt uit zijn posities in de raden van bestuur van: het Wiels Centrum voor Hedendaagse Kunst (Brussel) en het President Heritage Fund van de Koning Boudewijnstichting (Brussel).

Na een aantal succesvolle samenwerkingen voor internationale beurzen en evenementen ontstond de eerste samenwerking tussen Michel Moortgat en Arne Quinze in 2007. Arne Quinze interpreteerde de Duvel fles & glas en het resultaat was een hoogst originele gelimiteerde serie. De Duvel-collectie was geboren.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.