logo-liggend-wit-donkerblauw

De duurzame schoen: Vision Racer ReWorked

Vision Racer ReWorked 2

Activist en artiest Jaden Smith en wereldwijd sportmerk New Balance lanceren de nieuwste release van de ‘New Balance Jaden Smith Vision Racer-collectie’. Een nieuwe schoen die gedeeltelijk is vervaardigd uit gerecyclede en ongebruikte materialen. Als onderdeel van de voortdurende samenwerking versterkt de sneaker de blijvende toewijding van zowel Smith als het merk aan duurzaamheid. De Vision Racer ReWorked is vanaf 22 april beschikbaar op nl.newbalance.eu en kost 150 euro.

“In onze toewijding om bij te dragen aan een gezondere planeet, zijn we groter blijven denken op het gebied van onconventionele innovatie. De Vision Racer ReWorked is daar een goed voorbeeld van. Voor deze lancering hebben we samen met Jaden Smith, leider in milieuactivisme, gekeken hoe we kunnen bijdragen aan afvalvermindering op de lange termijn. Het resultaat is een product dat op unieke wijze gerecyclede materialen transformeert, met behoud van de vooruitstrevende stijl waar de Vision Racer om bekend staat.”

Alex Carlson, Sr. Designer, Materials Innovation and Sustainability bij New Balance.
Vision Racer ReWorked 1

Vision Racer ReWorked bestaat uit een gerecyclede materiaal

De Vision Racer ReWorked is gemaakt met een mix van gerecyclede materialen, waaronder een tussenzool die bestaat uit 5% duurzaam EVA materiaal, waardoor een potentiële afvalstroom wordt verlicht. Het materiaal dat wordt gebruikt in het bovenwerk en de tong van de schoen bevat 74% Spinnex-vezel (Spinnex bevat minstens 30% textielafval), 16% polyester en 10% Spandex. Het Spinnex-materiaal van New Balance bevat afgesneden fabrieksafval dat is verwerkt tot nieuw bruikbaar materiaal.

“Of het nu gaat om het starten van JUST water of het samenwerken met New Balance, ik ben geïnteresseerd in het toevoegen van duurzamere opties en functies in alledaagse lifestyle-artikelen en de alledaagse cultuur. Deze items laten zien op welke manieren meer mensen kunnen deelnemen aan een gezondere wereld met eenvoudige keuzes. Deze producten kunnen mensen iets leren en meegeven, zodat ze zich meer bewust worden van de oplossingen die er zijn. We hoeven ze alleen maar op te eisen en te kiezen.”

Jaden Smith, activist en artiest

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.