logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Duurzaam voer voor je viervoeter? Hier 3 tips


Een duurzaam dieet voor je harige vriend is zeker een goede keuze! There is no planet B en daarom is het goed om ook de ecologische pootafdruk van je hond te verlagen. Veel eigenaren van huisdieren maken zich zorgen over wat ze hun hond te eten moeten geven, en met een goede reden. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je hond gezond, duurzaam voedsel eet. Bekijk deze drie tips hieronder!

#1 Kies natuurlijke voeding

Je wilt iets vinden wat voedzaam is en je huisdier gezond houdt, maar je wilt ook iets vinden wat milieuvriendelijk is. Gelukkig zijn er nu opties beschikbaar die aan beide criteria voldoen. Net zoals wij mensen hebben ook honden evenwichtige voeding nodig om gezond te blijven. Daarbij komt wel kijken dat niet alle hondenvoer gelijk is. Veel commerciële merken zitten namelijk vol kunstmatige ingrediënten, terwijl andere gemaakt zijn met hoogwaardige ingrediënten. De meeste natuurlijke hondenvoeding wordt gemaakt met hele ingrediënten zoals vlees, groenten en granen. Deze voeding is vaak gemakkelijk te verteren en zorgen voor éxtra gezondheid van huid, vacht en de gewrichtsfunctie. CO2 neutraal en compleet hondenvoer wordt gemaakt met duurzame ingrediënten die goed zijn voor de planeet. Het voer zit ook boordevol alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven.

#2 Milieuvriendelijke verpakking

Zoals elke eigenaar van een huisdier weet, kan etenstijd een uitdaging zijn. Je moet niet alleen voedsel vinden dat je harige vriend lekker vindt, maar je moet er ook zeker van zijn dat het voedzaam en veilig is. Met zoveel verschillende soorten hondenvoer op de markt kan het moeilijk zijn te weten waar je moet beginnen. Niet alleen het voer zelf is belangrijk, maar je kunt ook verschil maken met de verpakking. Kies voor producten die in een milieuvriendelijke verpakking zitten. Dit kan van alles zijn, van gerecycleerd papier tot herbruikbare zakjes of bakjes. Maar, een duurzame verpakking is meer dan alleen een verpakking waar weinig materiaal voor is gebruikt. Ook tijdens productie van bijvoorbeeld hondenvoer met insecten kunnen de fabrikanten technologieën toepassen die zorgen dat er zo min mogelijk grondstoffen worden verspild.

#3 Lokale productie

Het kiezen van duurzaam voer voor je hond zit ‘m niet alleen in het voedsel en verpakking zelf, maar ook in de locatie. Wil je de ecologische pootafdruk van je hond verkleinen? Kies dan voor lokaal kopen, want transport is een grote milieuvervuiler. Door te kiezen voor lokale productie zorg je voor minder transport en dit kan daarnaast zorgen voor een beperking van energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming, bewaren en verpakken. Door te kiezen voor natuurlijke voeding voor je hond, een milieuvriendelijke verpakking én lokale productie kun je zeker iets bijdragen aan het verbeteren van de planeet!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.