logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Duurzaam ondergoed voor de bewuste man

Bewust omgaan met de wereld. We willen het allemaal, maar het is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er producten die eraan meewerken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ondergoed dat gemaakt is van bamboe. We leggen uit waarom dit duurzaam is.

Snelgroeiend en altijd in voorraad

Bamboe is een materiaal dat eigenlijk altijd voorradig is. Het komt van een snelgroeiende plant, die groeit zonder kunstmest of andere toevoegingen. Zelfs water heeft de plant bijna niet nodig. Een stengel bamboe groeit zo snel, dat er meerdere keren per jaar geoogst kan worden. Waar we altijd dachten dat katoen een duurzame textielsoort was, wordt dit tegenwoordig nogal tegen gesproken. Bamboe lijkt een duurzaam alternatief.

Geen zweetvoeten!

Een materiaal als bamboe heeft meer voordelen. Zo is het heel goed absorberend. Volgens specialisten absorbeert bamboe zelfs drie keer beter dan katoen. In sokken van bamboe krijg je dus eigenlijk geen zweetvoeten. Ook sporten in een T-shirt van bamboe is een aanrader. Het ondergoed en de sokken van bamboe kun je online aanschaffen. Bij Bamigo bijvoorbeeld. Bij deze online winkel heb je T-shirts in variaties, net als diverse soorten onderbroeken en sokken.

Een waardevol presentje

Wil je een duurzaam cadeau geven? Dan kun je uiteraard bij Bamigo terecht. Wellicht vind je het wat ongemakkelijk om de krijger naar zijn maat ondergoed te vragen. Daar kunnen we ons wat bij voorstellen! Handig dus, dat je bij Bamigo ook giftcards aan kunt schaffen. Zo geef je duurzame producten, zonder ongemakkelijke momenten. De giftcard wordt door de mensen van Bamigo in een representatief doosje gestopt. Echt een waardevol cadeau.

Op een rijtje

Nog even een opsomming van de voordelen van bamboe:

  • Bamboe is milieuvriendelijker dan katoen.
  • Het ondergoed en de sokken worden met de hand gemaakt.
  • Bamboe draagt heel comfortabel en heeft een perfecte pasvorm.
  • Door de goede vochtopname geeft het dragen van bamboe je altijd een fris gevoel.
  • Bamboe is duurzaam én weer eens iets anders.
  • Het materiaal is zeer geschikt voor de bewuste man.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.