logo-liggend-wit-donkerblauw

Wat is de duurste autoverzekering in 2022?


Alles wordt duurder. Inflatie is torenhoog door allerlei redenen. Dit werkt door in de kosten van de autoverzekering premie. Dit komt onder andere doordat reparaties van autoschade duurder wordt. Deze hogere kosten worden doorberekend in de premie voor de autoverzekering. Wat is nu de duurste autoverzekering in 2022? 

Een autoverzekering is een persoonlijk product. De premie hangt af van waar je woont, wat voor auto je hebt en welke dekking je kiest. Elke premie is daarom bij iedereen verschillend. Om te kijken welke autoverzekering het duurste is hebben we een voorbeeldberekening gemaakt. Het kan zijn dat de premie bij jou eigen situatie hoger of lager uitvalt. Het profiel waarmee gerekend is, is een persoon van 50 uit Leiden met een Suzuki Swift (2015) en 20 schadevrije jaren. Wil je weten wat de autoverzekering kost in 2022? Check hier wat kost een autoverzekering

Duurste WA verzekering 

De WA verzekering is de minimale dekking die iedereen moet afsluiten. Het is doorgaans de goedkoopste dekking. Uit de berekening blijkt dat je bij HEMA en de Goudse het duurste uit bent voor de autoverzekering in 2022. De premie bij HEMA is €26,80 en bij de Goudse €26,08. De goedkoopste premie vind je bij Ditzo. 

Kosten WA beperkt casco in 2022 

De WA beperkt casco zorgt voor naast de WA dekking ook voor aanvullende dekking voor schade aan de eigen auto. Hierbij is alleen schade aan eigen auto door zelf veroorzaakt niet gedekt. De duurste premie voor de WA plus dekking vind je bij Klaverblad (€32,08) en Univé (€28,60).  

Kosten Allrisk autoverzekering 2022 

De allrisk verzekering is de beste en meest uitgebreide dekking voor de autoverzekering. Ook schade aan de eigen auto, zelf veroorzaakt, is gedekt. De duurste allrisk verzekering is die van Klaverblad (€48,38) en FBTO (€48,33).  

Hoogte kosten hangen met name af van het aantal schadevrije jaren 

De kosten verschillen per persoon. Hetgeen wat het meeste impact heeft op de premie zijn de schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de no-claim korting is die je krijgt. Deze no-claim korting kan aanzienlijk oplopen. Soms tot wel 80%. Dit heeft te maken met het zogeheten bonus-malus systeem

Wat heeft nog meer invloed op de kosten? 

Naast de genoemde schadevrije jaren zijn er nog meer zaken die invloed hebben op de hoogte van de premie. Dit zijn de volgende factoren: 

  • Woonplaats en adres: hoe drukker een stad hoe hoger de premie (meer kans op ongelukken) 
  • Leeftijd hoofdbestuurder: hoe jonger hoe bestuurder hoe hoger de premie (jongeren maken sneller ongelukken) 
  • Auto kenmerken: hoe duurder de auto en hoe zwaarder de auto hoe hoger de premie (zware auto’s maken meer schade bij aanrijding) 
  • Aantal kilometers: hoe meer kilometers je rijdt hoe groter de kans dat je een aanrijding veroorzaakt. 
  • Schadevrije jaren: hoe minder schadevrije jaren hoe hoger de premie. 
  • Type dekking: hoe uitgebreider de dekking hoe hoger de premie. 
  • Eigen risico: hoe hoger eigen risico hoe lager de premie. Bij een WA verzekering heb je geen eigen risico. 
  • Betalingstermijn: hoe meer je vooruit betaald hoe meer korting je krijgt op de premie. 
  • Aanvullende dekkingen: deze zorgen voor een hogere premie. 

Hoe vind je de laagste kosten voor de autoverzekering? 

Om voor jezelf de meest voordelige autoverzekering te vinden is het verstandig om te beginnen door te vergelijken. Door autoverzekering vergelijken krijg je direct de hoogte van de premie te zien. Je voert hierbij je persoonlijke gegevens in en krijg je direct de juiste premie te zien. Wel zo makkelijk

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.