logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Durf te schrijven! Carry Slee

In het boek ‘Durf te schrijven!’ van Carry Slee krijg je allemaal handig schrijftips. Alle kanten van een verhaal worden behandeld en uitgelegd hoe het beter kan. Ook helpt Carry met hoe je inspiratie opdoet of hoe je je boek kunt gaan uit geven. Hierbij geeft ze voorbeelden uit haar eigen carrière als schrijver.

Schrijfcursus van Carry Slee

Er staan heel veel hoofdstukken in de inhoudsopgave. Dat is ook wel nodig, want een goed boek moet veel verschillende dingen op orde hebben. Ten eerste vind ik dat Carry erg de nadruk legt op dat je een onderwerp kiest wat je interessant vindt. Ander houdt het al op. En ten tweede moet je goed over de karakters nadenken. Zo moeten de emoties gepast zijn en als een karakter het hele boek het zelfde blijft doen en denken, dan wordt het ook een beetje saai. Verder is het belangrijk dat je weet vanuit welke persoon je het verhaal vertelt. Het kan door de ik-persoon, maar het kan ook door een verteller vertelt worden. Dan heb je nog de normale verteller die er als het ware bij staat en ter plekke vertelt wat er gebeurt, of de alwetende verteller, die al weet wat er gaat gebeuren. Er zijn nog wel een aantal puntjes waar je op moet letten als je een boek schrijft volgens Carry Slee, maar ik laat het hierbij.

Inspiratie

Het boek zit dus vol handige en inspirerende tips om een boek te schrijven, maar er staan ook schrijfopdrachten in. Dat is om te oefenen of je de tips onder de knie hebt. Ook staan er voorbeelden in die Carry zelf heeft geschreven om een beetje het idee te krijgen van waar de opdracht op uit moet komen. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om mini-verhalen van Carry Slee te lezen!

Ga direct naar Durf te schrijven op BOL.com.


Recensie over Durf te schrijven!

CooleSuggesties topper

Ik vind het een zeer handig boek voor beginnende schrijvers met leuke cartoons die erg bijpassend zijn. Het is echt gewoon een top-boek, maar ja, wat had je dan verwacht van Carry Slee! Mijn cijfer is dan ook hoog: een 9!

Score: 9


Informatie

Durf te schrijven!,
Illustrator: nvt
Uitgever: Carry Slee, 176 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789048847020. Prijs: 16.99 euro.

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.