Dunner en knapperiger dan ooit: Oreo Crispy and thin


oreo crispy and thin

Je kent ze vast wel: Oreo koekjes. Die knapperige, brosse koekjes met en intense cacaosmaak, met een zachte vanillevulling. Vooral de kunst om die twee koekjes van elkaar te halen is natuurlijk spannend en gaaf. Sommige mensen soppen ze vervolgens in een glas melk (om de cacaosmaak wat te verzachten?) maar ik eet ze het liefst gewoon puur. De nieuwe variant, Oreo Crispy & Thin, maakte me wel meteen nieuwsgierig. Kan er nog iets verbeterd worden aan die overheerlijke koekjes?

Verfijnd

Volgens Oreo zelf zijn de koekjes ontwikkeld voor volwassenen, die op zoek zijn naar een meer verfijnde snack. Tja, zo kun je het ook zien. En ze hebben ook wel gelijk, want de nieuwe Oreo Crispy & Thin is inderdaad een stukje verfijnder dan de normale Oreo. De twee dunne koekjes zijn knapperiger en krokanter (vandaar de naam, natuurlijk) en knisperen een eind weg als je er op bijt. Daarbij gaat ook wel een stuk van de originele beleving weg, en dat is natuurlijk wel jammer. Vooral de volle chocoladesmaak is een stuk minder, en dat vind ik zeker jammer.

Vertrouwd

En toch hebben de kleine, krokante koekjes iets vertrouwds. Dat kan ook niet anders: de vorm en maat is precies gelijk gebleven (op het feit dat de koekjes dunner zijn na, dan) en de opdruk is ook vertrouwd. De vanille- of chocoladevulling is ook onveranderd gebleven, hoewel ook die wat dunner zijn geworden dan voorheen. Light-oreo’s dus, zoals light ooit bedoeld is 🙂 maar eerlijk is eerlijk – het zijn ook wel koekjes die je gewoon op een schaaltje legt voor bij de koffie, de koekjes hebben ook wel een luxere uitstraling. En bij de koffie of thee heeft die mindere cacaosmaak ook wel zijn voordelen – de smaak is minder overheersend.

Oreo Crispy & Thin koekjes zijn vanaf heden verkrijgbaar in een verpakking van 192 gram (adviesprijs € 1,89). De vanille variant is ook verkrijgbaar in een losse on-the-go verpakking van 48 gram (adviesprijs € 0.80).

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.