logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Een charmante dief en een bende avonturiers wagen zich aan een spectaculaire overval om een verloren relikwie te stelen. Maar als ze de verkeerde mensen tegen zich in het harnas jagen, loopt alles gigantisch uit de hand. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de veelzijdige wereld en de speelsheid van de legendarische roleplaying game naar het witte doek in een spannend avontuur vol actie en humor.

Dungeons & Dragons voor iedereen

Met Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves hebben de filmmakers een gevaarlijke gok gewaagd: ze hebben er namelijk voor gekozen om de franchise te verbeelden in een film die voor iedereen geschikt is! De film zou dus niet alleen voor de D&D-spelers en fans moeten zijn, maar ook van de liefhebbers van fantasy en magie. Het is een nauwe lijn, want is er genoeg voor de grote groep fans om zich aan te verheerlijken… en lukt het om met minimale moeite een wereld neer te zetten die ook voor de ‘leek’ tof is om naar te kijken?

Bekijk de trailer van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Over Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Voor de mensen die Dungeons & Dragons niet kennen: het is een bordspel, waarbij spelers het moeten opnemen tegen een verhalen-vertellende Dungeon Master. Daarbij spelen kaarten met voorwerpen en vaardigheden en een 20-zijden tellende dobbelsteen de hoofdrol. Het is dus een onvoorspelbaar en vooral heel fantasierijk spel vol monsters, magie en avonturen, puzzels, valkuilen en teamwork. Die basis is meegenomen in de film – waarbij het verhalende element en de wispelturigheid van de dobbelsteen vooral tot uiting komt in een onvoorspelbaar verhaal met heel wat komische noten.

Merchandise koop je bij:

Knipogen en verwijzingen

Uiteindelijk blijft er een film vol actie en fantasie over, die zich afspeelt in de wereld die de fans zeker wel zullen herkennen. Plaatsnamen, monsters en bekende personages passeren de revue, maar niet meer dan als een verwijzing, een knipoog naar de befaamde wereld die miljoenen mensen kennen van het bordspel en de games. Daarbij doen onze helden ook een duit in het zakje, aangezien ze van verschillende rassen zijn en hun eigen achtergrond hebben – wat een beetje doet denken aan een Guardians of the Galaxy-achtige dynamiek.

Het verhaal van Dungeons & Dragons

De charmante bard Edgin Darvis is een voormalig lid van een groep genaamd de Harpers. Nadat zijn vrouw is vermoord door een boosaardige Red Wizards, probeert Edgin een voorwerp te stelen dat haar weer tot leven kan wekken, maar hij wordt verraden en opgesloten met zijn BFF, de barbaar Holga Kilgore. Wanneer ze ontsnappen, ondekken ze dat Edgins dochter Kira is geadopteerd door de verrader Forge Fitzwilliam, de voormalige bondgenoot van hun team. De schurk verraadde Edgin en het team op verschillende manieren, waaronder door samen te werken met een wrede Rode Tovenaar genaamd Sofina.

Verschillende missies

Edgin en Holga hebben verschillende missies in deze D&D-campagne: Kira redden, wraak nemen op Forge, de Red Wizards tegenhouden en misschien wat buit vinden onderweg. De missie zal hen herenigen met een onzekere tovenaar genaamd Simon, een vormveranderende druïde genaamd Doric en een charmante paladijn genaamd Xenk. Zoals elke ’team van helden’-film, brengen deze personages elk verschillende vaardigheden met zich mee die de groep nodig heeft om hun doelen te bereiken, en de schrijvers doorspitten de film met vreemde hindernissen die de groep moet overwinnen, waaronder een slimme reeks met enkele ondode vijanden en een mollige draak in een kerker.

Cast

  • The Bard Edgin Darvis – Chris Pine
  • The Barbarian Holga Kilgore – Michelle Rodriguez
  • The Paladin Xenk – Regé-Jean Page
  • The Sorcerer Simon – Justice Smith
  • The Druid Doric – Sophia Lillis
  • Chloe Coleman
  • Sofina – Daisy Head
  • Rogue Forge Fitzwilliam – Hugh Grant
  • Jason Wong

Over de makers

Regie: Jonathan Goldstein & John Francis Daley
Scenario: Jonathan Goldstein & John Francis Daley en Michael Gilio
Treatment: Chris McKay & Michael Gilio
Gebaseerd op: Hasbro’s Dungeons & Dragons.
Producenten: Jeremy Latcham, p.g.a., Brian Goldner, Nick Meyer
Uitvoerend Producenten: Denis L. Stewart, Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Chris Pine, Zev Foreman, Greg Mooradian.


Ga direct naar Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves op BOL.com.

Recensie over Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Ik kan me voorstellen dat je van deze film moet houden. Het is best wel een niche, zo’n magische avonturenfilm. Fans van D&D zullen smullen van de verwijzingen, maar ook niet-kenners van de franchise zullen genieten van de grappen, de bizarre avonturen en de chaotische hectiek die regelmatig ontstaat. Het verhaal is niet briljant diep uitgewerkt, maar de acteurs dragen hun rollen met verve. Ze zetten geloofwaardige helden neer, ieder met hun eigen verhaal en achtergrond.

Score: 8


Informatie

Titel: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Uitgever: Dutch Filmworks
Tijdsduur: 139 minuten
Genre: Avontuur.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Bekijk de tweede trailer van Dungeons & Dragons

Merchandise koop je bij:

Monsters uit Dungeons & Dragons en de Cemetery clip

Bekijk nu de Creatures featurette waarin de cast vertelt over de wezens die te zien zijn in de film. Bekijk nu ook de nieuwe Cemetery clip.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.