logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Dungeons 3

Dungeons is een serie die al heel wat jaren meegaat. Dungeons 3 is de laatste game uit de reeks, die inmiddels al uit 2017 stamt. In deze verzameleditie krijg je niet alleen de basisgame, maar ook de talloze uitbreidingen die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Genoeg voor heel wat duistere plannetjes, dat kan ik je verzekeren!

Dungeon Lord

Dungeons 3 neemt je namelijk mee naar de onderwereld. Jij bent een duistere heerser en moet het goede in de wereld verslaan. Kijk, dat is weer eens wat anders, niet? Maar dat gaat niet zo maar, want samen met een flinke bulk humor is het de bedoeling dat je – net als in een real-time strategygame een wereld opbouwt, inkomsten regelt en een leger verzameld. Alleen dan kun je het goede verslaan! Daarvoor heb jij als Dungeon Lord een magische trouwe dienaar nodig, zoals de elfenprinses Thalya. Nadat je haar hebt bezeten van het kwaad, zal ze precies doen wat hij wilt…. hoewel ze soms in conflict is met haar eigen emoties.

Dungeons bouwen

De basisprincipes van ieder level blijven hetzelfde. Bouw een dungeon vanuit het niets, verdedig deze en val ondertussen je vijanden (de goeden) aan. Dat lijkt simpel, maar dat is het niet. Ieder level heeft namelijk weer andere elementen, waardoor geen enkel level voelt als een herhaling. Kijk bovendien goed naar de doelen die je moet behalen, die willen nog al eens wisselen! Door de levels heen ontdek je ook nieuwe kamers en skills, zodat je hier mee aan de slag kunt. Je wordt dus nergens in het diepe gegooid, maar krijgt het spel langzaam maar zeker aangemeten.

Ga direct naar Dungeons 3 op BOL.com.


Recensie over Dungeons 3

Dungeons 3 is een bizarre en fantasierijke strategiegame. De humor in het spel wordt vooral ingebracht door de warme stem van de verteller, die het verhaal echt als een sprookje aan elkaar breit. Er zitten heel wat verwijzingen naar films, games en boeken in, maar ook genoeg sarcasme en droge humor. De vrijheid van bouwen en ontdekken is heel prettig, maar de werking tussen dungeon en bovenwereld is niet altijd even fijn. Hoewel deze game ook voor consoles beschikbaar is, is het toch echt een muis-spel. Je moet zo veel klikken en slepen!

Score: 8


Info

Dungeons 3, Koch Media
PS4, strategie.
Prijs: 39.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.