logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dummie de Mummie en de schat van Sohorro, Tosca Menten

Dummie de Mummie en de schat van Sohorro - Tosca MentenDummie de Mummie beleeft heel wat avonturen in het koude en kille Polderdam, vooral dankzij de aardige en chaotische kunstenaar Klaas en zijn zoon, Goos. Het aantal mensen dat van Dummies afkomst weet groeit langzaam maar zeker. Toch durfde Klaas het nog niet te vertellen aan zijn vriendin, Sayenne. Als het moment daar is en Klaas toch de waarheid over Dummie wil vertellen, komt Sayenne met een grote verrassing: ze nodigt iedereen uit om met haar mee te gaan naar Jamaica, waar haar broer gaat trouwen! En zo gaan onze vrienden in Dummie de Mummie en de schat van Sohorro met zijn allen naar Jamaica.

Jamaica en de piraten

Wat je misschien niet weet, is dat het tropische eiland Jamaica vroeger een heel fijne plek was voor piraten. Van alle hoeken van de zeeën kwamen ze naar dit eiland om hun buit te verstoppen, feest te vieren en even wat inkopen te doen. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat er zo nu en dan nog een oude piratenschat wordt opgegraven. Zo heeft ook de familie van Sayenne een piratenschat weten te bemachtigen. Al lange tijd wordt er bij iedere bruiloft een stukje van uitgedeeld aan de gelukkige huwelijkskandidaten. Maar oom Jock, de beschermer van de schat en ook vaak de gids van Dummie en Goos tijdens hun verblijf, moet toegeven dat het einde van de schat in zicht is. En dat terwijl Klaas en Sayenne nog moeten trouwen!

Dummie en de piraten

Ook Dummie de mummie heeft ervaring met piraten. In zijn jeugd is hij namelijk overvallen door de beruchte piraat Sohorro, die de Nijl onveilig maakte. Daar werden vroeger namelijk grote vrachtschepen vol kostbaarheden over vervoerd – een gemakkelijke prooi voor een piratenbende! Maar ook toen Dummie nog prins was in het Oude Egypte werd zijn schip overvallen, terwijl Dummie op een grote kist met goudbrokken zat. Logisch dat hij deze herinneringen naar boven haalt als ze in een eiland vol piraten en piratenavonturen zitten. Dummie de Mummie en de schat van Sohorro draait dan ook om schatten en schatzoeken.

Verliefde Goos

Een tropisch eiland vol vrolijke en ontspannen mensen, daar wordt je zelf ook wel wat relaxt van natuurlijk. Zelfs Klaas leert op een gegeven moment dat hij gewoon moet ontspannen – wat een hele prestatie is. Goos heeft het er wat moeilijker mee. Tijdens hun verblijf mogen ze namelijk bij familie van Sayenne blijven, waar hij Piebe leert kennen – een nichtje van Sayenne. En die vind hij toch wel heel erg leuk! Zou hij het durven om die verliefdheid uit te spreken?

Ga direct naar Dummie de Mummie en de schat van Sohorro op BOL.com.


Recensie over Dummie de Mummie en de schat van Sohorro

Dit tiende avontuur van Dummie de Mummie neemt je mee naar Jamaica en diens bonte piratenverleden. De familie van Sayenne weet daar alles van en helpt Klaas, Goos en Dummie waar ze maar kunnen. Ondertussen vind Dummie een oude schatkaart – maar zou de schat zelf er ook nog zijn? Het koppige ventje gaat op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven… Dit boek is misschien wel spannender dan ooit, met grappige situaties, koppige pubers en een oververhitte Klaas die eindelijk ontdooit.

Score: 8


Informatie

Dummie de Mummie en de schat van Sohorro,
van Goor, 312 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 978900036341. Prijs: 14,99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.